Bromscooter kopen

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die een brommer, scooter of bromscooter hebben. Het is voordeliger dan een auto in meerdere opzichten, zoals het feit dat je geen parkeergeld hoeft te betalen en het is zuiniger qua benzineverbruik.

 

Ook zijn er steeds meer jongeren die graag een bromscooter hebben in plaats van een fiets. Voor de aanschaf van een bromscooter zijn er dan ook verschillende punten die relevant zijn om in je achterhoofd te houden. Als je bijvoorbeeld niet teveel geld eraan wilt spenderen, dan kun je op zoek gaan naar tweedehands bromscooters. Als je toch het liefst een spiksplinternieuwe bromscooter wilt kopen, dan kun je het beste naar een geautoriseerde dealer gaan.

Verschil tussen een snorfiets, snorscooter, bromfiets en bromscooter


Een snorfiets is een tweewielig voertuig met een maximale toegestane snelheid van 25 km/uur.
Een snorscooter is een scooter met een maximale toegestane snelheid van 25 km/uur.
Een bromfiets is een lichte motorfiets met een maximale toegestane snelheid van 45 km/uur.
Een bromscooter is een scooter met een maximale toegestane snelheid van 45 km/uur.

Aandachtspunten bij het kopen van een bromscooter


Wanneer je op zoek gaat naar een bromscooter, dan zijn er enkele punten waar je alert op moet zijn.
Op de eerste plaats moet je er rekening mee houden dat het niet alleen de aanschaf is van de bromscooter, die geld kost. Ook het kenteken aanvragen, het op naam zetten, de benzine en de verzekering kosten geld. De hoogte van de kosten hangen ook af van de leeftijd van de eigenaar en hoe oud de bromscooter is.
Op een bromscooter zit je niet zo beschut als in een auto en aangezien het in hier in Nederland best vaak regent en waait, kan het prettig zijn om een windscherm aan te schaffen. Hierdoor hebben regen en kou minder invloed.
Als je de bromscooter vooral wilt gebruiken om boodschappen te doen, dan kun je ook eraan denken om een zogenaamde topkoffer aan te schaffen en deze op de scooter monteren. Dit is heel praktisch voor het vervoeren van verschillende kleinere spullen, zoals boodschappen.
Verder is het verplicht om op een bromscooter een helm te dragen, deze moet je dus ook aanschaffen. Kies voor een veilig exemplaar.
Wat betreft de verzekering is het aan te raden om, zeker wanneer je een gloednieuwe bromscooter hebt aangeschaft, een verzekering tegen diefstal af te sluiten. Doe dit ook, zeker omdat bromscooters zeer gewild zijn bij dieven! Bovendien is het ook verstandig om een heel goed veiligheidsslot aan te schaffen en de bromscooter wanneer je op pad gaat zoveel mogelijk in bewaakte stallingen te parkeren. Dit vermindert de kans op diefstal.
Wanneer je keuze uitgaat naar een gebruikte bromscooter, let er dan op of deze geen grote schade heeft gehad. Neem het beste iemand mee die er wat verstand van heeft en dit kan controleren aan de hand van beschadigingen of zichtbare reparaties. Ook is het zinvol om na te gaan of het geen gestolen bromscooter betreft. Controleer altijd de papieren en het chassisnummer.