Gebruikte auto kopen

Wanneer u een nieuwe auto nodig heeft en u kunt of wilt geen nieuwe auto betalen, dan is een gebruikte auto een goede optie.

 

 

Afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand van de auto, kunt u er nog jarenlang plezier van hebben. Een gebruikte auto zoeken is niet heel gemakkelijk, juist omdat het aanbod enorm groot is. Als u echter via internet wat zoekwerk verricht, dan zult u de auto van uw dromen best tegen kunnen komen. Er zijn vele websites waarop auto’s worden aangeboden en vaak kunt u op deze websites heel geavanceerd binnen het aanbod zoeken. Of u nu uw zinnen heeft gezet op een grote of een kleine auto, op een rode of een blauwe auto of kiest voor een automaat, deze wensen geeft u gewoon vooraf aan en u krijgt op basis hiervan een selectie uit het totale aanbod te zien met auto’s die dus al aan uw wensen en eisen voldoen.

Specificaties van een gebruikte auto


Voordat u gaat zoeken, kunt u het beste eerst overwegen welke auto het meest past bij uw situatie en dus voldoet aan uw wensen. Dat kan een grote auto zijn of een kleine auto, maar ook een stationcar kan erg handig zijn als u bijvoorbeeld een paar kleine kinderen of honden heeft. Als u kiest voor een grote auto, dan betaalt u hiervoor in het geval van een gebruikte auto verhoudingsgewijs niet meer, dan voor een kleine auto. Dit is in tegenstelling tot de prijsverhouding bij een nieuwe auto, maar realiseert u zich wel dat de gebruikskosten van een grote auto uiteraard wel hoger zijn. Een voordeel wat u ook hebt bij een gebruikte auto, is dat u er in kunt slagen een auto met veel toeters en bellen te vinden, die nauwelijks meer hoeft te kosten dan een gewoon model. Ook dit is een punt dat bij een nieuwe auto absoluut niet geldt.

Controle van een gebruikte auto


Wanneer u een aantrekkelijke gebruikte auto heeft gevonden, dan is het allerbelangrijkste om voordat u de auto eventueel koopt altijd een proefrit te maken. Als de eigenaar dat niet toestaat, dan zou u zich kunnen afvragen of het verstandig is om de desbetreffende auto wel te kopen. Maak vooral ook gebruik van de snelweg als u een proefrit maakt en kijk goed of de verlichting goed werkt en of de ruitenwissers het doen. Probeer of de verwarming voldoet en controleer vooral de versnellingen.Er zijn nog veel meer zaken te noemen die u voor de koop van een gebruikte auto zou moeten controleren, met name om te voorkomen dat u een kat in de zak koopt. Hiervoor zijn checklisten te vinden op diverse websites op internet. Als u zelf niet voldoende verstand heeft van het functioneren van een auto, dan zou u een keuring kunnen laten verrichten door iemand die wel deskundig is op dat gebied.

Garantie en NAP bij kopen van een gebruikte auto


Als u een wat oudere auto koopt, dan zult u meestal geen garantie kunnen verwachten. Bij een jongere gebruikte auto heeft u meestal drie tot zes maanden garantie, maar dat is afhankelijk van de dealer of autohandelaar. NAP staat voor nationale autopas en hierin kunt u gegevens vinden over het onderhoud van een auto en ook de kilometerstand wordt hierin bijgehouden. Controleer ook altijd of de kilometerstand in de NAP overeenkomt met die op de teller.

Waar een gebruikte auto kopen


Een gebruikte auto kunt u vinden bij de merkendealers, maar ook bij autohandelaren. Daarnaast kunt u ook particulier een gebruikte auto kopen. Het kan zeker bij het kopen van een gebruikte auto zinvol zijn om de oude auto in te ruilen. Ook onderhandelen over de prijs is geen overbodige luxe.