Lease auto kopen

Veel grote bedrijven leasen auto’s omdat dit aantrekkelijker voor de werkgever is. Maar ook particulier wordt er heel wat geleased.

 

 

Overigens is lease niet eens zo goedkoop, dus dat hoeft niet een overweging te zijn om een auto te leasen. Vooral auto’s die door bedrijven geleased worden, worden vaak maar een beperkt aantal jaren of maximaal aantal kilometers gebruikt, waarna ze verkocht worden. Wat je als particulier kunt doen, is een dergelijke ex lease auto kopen bij een autobedrijf. Wat ook mogelijk is, is om de auto die je werkgever een paar jaar heeft geleased over te nemen. Misschien is dit wel een optie voor je?

Onzorgvuldig omgaan met lease auto


Vaak hoor je zeggen dat mensen die een lease auto hebben, niet zorgvuldig om zouden gaan met de auto. Maar dit is niet helemaal waar. Tegenwoordig word er juist wel veel zorgvuldiger omgegaan met de lease auto. Er is ook een onderzoek naar gedaan door TNO, en cijfers liegen niet zeggen we altijd. Uit het onderzoek is gebleken dat er tussen de privé rijder en de lease rijder haast geen verschil zit met betrekking tot schade. Er zit geen verschil tussen de jaren 1995, 1998 en 2002. Dit houdt in dat je met een gerust hart een ex lease auto kunt kopen.

Onderhoud en staat van de lease auto


Als je besluit een tweedehands auto te kopen, dan wil je ook zoveel mogelijk weten van de auto. Dit gaat niet altijd als je niet weet van wie de auto geweest is. Het voordeel van een lease auto kopen is dat de garage precies weet wat er allemaal met de auto gebeurd is. Want de leasemaatschappij is de eerste eigenaar van de auto en die kunnen je dus ook precies vertellen over het onderhoud en schadeverleden van de auto. Ook zal je zeker merken dat een lease auto goed onderhouden is. Vaak zien de leasemaatschappijen er scherp op toe dat de berijder op de juiste momenten met de auto naar de garage gaat voor de onderhoudsbeurt. Vaak zie je dat bij privé rijders de kleine schades niet hersteld worden, dit om te voorkomen dat ze hun no-claimkorting kwijt raken. Dit gebeurt dus niet met een lease auto, hier wordt de schade altijd op een professionele manier hersteld. Er wordt ook streng op toegezien dat het gedaan wordt.

Een lease auto kopen


Er zijn wel punten waar je rekening mee moet houden als je een lease auto besluit te kopen. Het is namelijk meestal wel zo dat een lease auto al een aardige kilometerstand op de kilometerteller heeft staan. Maar meestal zijn het wel relatief veel lange afstanden die zijn gereden en het is een feit dat als je lange afstanden rijdt, je auto minder te lijden heeft. Vaak hebben lease auto’s ook een heel comfortabel interieur, omdat de berijders ervan meestal heel wat kilometers op een dag moeten rijden. Overigens zijn de verkoopprijzen die voor een ex lease auto worden gehanteerd vrij vast. Via internet kun je bijvoorbeeld zoeken naar bedrijven die lease auto’s verkopen en ook kun je dan goed de prijzen vergelijken. Ga dan eens een dagje op pad en kijk en vergelijk voor je je keuze maakt.