Motorboot kopen

Wanneer u houdt van water, vrijheid en snelheid, dan is het kopen van een motorboot misschien wel uw droom.

 

 

Wilt u een luxe motorboot voor op vakantie en lekkere weekendjes weg, wilt u een motorbootje voor in het water naast uw huis of wilt u een prachtig motorjacht waar u overal mee kunt pronken? Natuurlijk speelt het budget een belangrijke rol bij de keuze die u kunt maken. Betreffende de prijs moet u zich ook afvragen of u een nieuwe motorboot wilt of een tweedehandse.

Kopen van een motorboot


Gaat u ergens een kijkje nemen waar een motorboot te koop staat en u hebt er geen verstand van, neem dan een kenner mee met verstand van zaken. Voor een paar duizend Euro hebt u de beschikking over een mooi tweedehands motorbootje. Er zijn natuurlijk ook nieuwe en zelfs tweedehands motorboten en jachten te koop, die minimaal een paar honderdduizend Euro kosten. Op internet zijn er speciale sites als bootnederland en botentekoop, die tweedehandse en nieuwe motorboten te koop aanbieden. Daarnaast zijn er speciale bladen waarin u een groot aanbod aan motorboten vindt. In uw zoektocht naar een motorboot mag natuurlijk ook niet het bezoeken van werven en jachthavens ontbreken.

Vaarbewijs voor een motorboot


Er bestaan in Nederland 2 soorten vaarbewijzen. Het eerste vaarbewijs geeft u het recht om te gaan varen op kanalen, rivieren en meren. U mag dan niet varen op het IJsselmeer en nog enkele andere plekken. Het tweede klein vaarbewijs, geeft u het recht om te gaan varen op alle binnenwateren. Het is dus wel handig om eerst uw vaarbewijs te behalen, voordat u een motorboot koopt!

Motorboot en havengeld


Koopt u een grote motorboot of jacht, dan is een ligplaats in een haven wel handig. Vergeet niet dat u dan wel havengeld moet betalen. Is het een klein motorbootje dan is de ruimte snel gevonden en misschien hebt u wel een eigen ligplaats bij uw huis. Wanneer u een tweedehands motorboot koopt, dan kunt u soms ook de ligplaats mee overnemen.

Tips bij het kopen van een motorboot


Hebt u de beschikking over een wat kleinere motorboot die relatief makkelijk te vervoeren is, dan is het handig om meteen een boottrailer aan te schaffen.
Net als alle voor andere objecten geldt, is het voor motorboten ook raadzaam ze goed te onderhouden. Het verlengt absoluut de levensduur en u houdt veel langer plezier van uw aankoop zonder dat er problemen optreden.
Vergeet in de winter niet uw motorboot winterhard te maken. Zaken als water weg laten lopen om bevriezing te voorkomen, antivries toevoegen, koelvloeistof checken en dingen die niet tegen de kou of bevriezing bestand zijn binnen zetten of afvoeren, helpt u door de winter heen. Het volgende vaarseizoen wilt u toch weer plezier hebben?
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, dan zijn de magazines Vaart, Yacht vision magazine, Weekblad Schuttevaer en Watertrends misschien iets voor u.