Nieuwe auto kopen

Als je een nieuwe auto wilt kopen, dan zijn er heel wat punten waarmee je rekening moet houden. Een goede voorbereiding van het kopen van een nieuwe auto, zorgt er ook voor dat je uiteindelijk gemakkelijker en sneller de door jou gewenste auto zult vinden.

 

Een nieuwe auto koop je niet dagelijks, dus neem de tijd en neem geen overhaaste beslissingen. Het kopen van een nieuwe auto is een grote investering en heeft dan ook zeker de nodige aandacht nodig. Bepaal vooraf je budget en bedenk goed wat voor soort auto je wilt. Is er een bepaald merk of zelfs type waar je keus eigenlijk al op is gevallen, of staat dit punt nog open? Wil je graag een auto met de standaard opties of wil je de auto voorzien van extra snufjes? Moet je auto een minimale grootte hebben omdat je gezin uit meerdere personen bestaat, of is de grootte van de auto niet van belang? Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of model? Zet dus eerst al je wensen eens op papier en ga dan pas kijken wat er mogelijk is.

Budget voor het kopen van een nieuwe auto

Als je een nieuwe auto gaat kopen, dan weet je vaak wel ongeveer welk budget je nodig hebt en anderzijds heb je ook wel een budget in je hoofd dat maximaal aanwezig is. Het is prettig wanneer je je zoektocht beperkt tot die nieuwe auto’s die binnen het budget vallen, want als je er eenmaal voor staat en je bent verliefd op een auto die buiten je budget valt, dan ga je er al snel overheen. Als je er echt achter komt dat het bedrag dat je hebt vastgesteld niet voldoende is om een passende auto te kopen, dan kun je altijd nog kijken of je het budget kunt aanvullen, bijvoorbeeld met een lening.

Financiering voor kopen van nieuwe auto

Vind je het nodig of noodzakelijk om wat meer uitgeven dan dat je eigenlijk zelf aan financiële middelen hebt, dan zijn er diverse financieringsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:
Een persoonlijke lening bij een bank.
Een doorlopend krediet via een geldverstrekker.
Lening via of bij de autodealer. Tegenwoordig bieden steeds meer autodealers deze optie aan.
Let er wel op dat als je een lening afsluit, je er voor een lange tijd aan vast zit en maandelijks een afgesproken bedrag zult moeten aflossen. Zorg dus wel dat dit ook financieel haalbaar is en dat je niet in de problemen komt hierdoor. Ook moet je rente betalen over het geleende geld en dit kan met name bij een lening die je bij of via de autodealer afsluit, een behoorlijke rentevergoeding zijn.

Bij een dealer een nieuwe auto kopen


Vaak weet men al wat voor merk auto men wil en in het geval van een nieuwe auto zullen de meeste mensen dan naar de betreffende merkdealer gaan. Een autodealer is een bedrijf dat auto’s van een of meerdere specifieke merken verkoopt en hierin ook gespecialiseerd is. Bekende automerken zijn onder meer BMW, Opel, Porsche, Honda, Volkswagen, Seat, Citroën, Mercedes en Toyota. Merkdealers vind je in de gouden gids, telefoongids of door op het internet te zoeken. Veel autodealers hebben tegenwoordig een eigen website waarop je precies kunt zien wat er aangeboden wordt, maar je kunt je ook oriënteren op de website van het automerk.