Nieuwe computer kopen

In nagenoeg ieder gezin is tegenwoordig wel een computer aanwezig en in heel wat gevallen staat er zelfs meer dan een exemplaar.

 

 

Een computer heeft geen eeuwige levensduur en er vinden nog steeds voortdurend ontwikkelingen plaats, waardoor computers sneller en beter gaan presteren. Ook dergelijke ontwikkelingen kunnen een reden zijn om de oude computer te vervangen door een nieuwe computer. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe computer dan stuit je op een enorm aanbod van merken, modellen, specificaties en wordt het ook duidelijk dat computers verkrijgbaar zijn vanaf een relatief klein bedrag tot heel duur.

Een nieuwe computer kopen


Wat voor een computer je het beste kunt kopen, is naast je budget vooral afhankelijk van waar de computer voor gebruikt zal worden. Bij het kopen van een nieuwe computer doe je er goed aan om van te voren jezelf eens te vragen waar je de computer voor wilt gebruiken en waar je de computer wilt plaatsen. Wanneer je weinig ruimte hebt, is het misschien verstandiger om een notebook te kiezen die je op kunt bergen na gebruik, wanneer de computer een plek in de woonkamer krijgt dan is het aan te raden om een computer te kiezen die redelijk stil is. Als een computer maar weinig gebruikt wordt of alleen voor eenvoudige werkzaamheden zoals tekstverwerking en wat surfen op het internet, dan doet de geavanceerdheid van de prestaties van de computer en de randapparatuur er minder toe. Voor een nieuwe computer kun je op veel plaatsen terecht, bij speciaalzaken, warenhuizen en ook via het internet kun je eenvoudig en snel de gewenste computer bestellen.

Belangrijke onderdelen van een nieuwe computer


Wanneer je een nieuwe computer gaat kopen, dan is het dus voor een aantal mensen ook van belang welke specificaties deze heeft. De onderdelen van een nieuwe computer die van belang zijn voor de prestaties, zijn onder meer:
Geluidskaart. Een goede geluidskaart zorgt ervoor dat het geluid van muziek, films en spellen perfect wordt afgespeeld. In de computers die standaard verkocht worden, zitten meestal ook standaard geluidskaarten. Voor een paar tientjes meer heb je een betere geluidskaart.
Videokaart. Een videokaart zit meestal standaard in een computer ingebouwd. Om echter de laatste nieuwe spellen te kunnen spelen of als je met grafische programma’s werkt, heb je een betere videokaart nodig. Voor honderd tot tweehonderd euro extra heb je een top videokaart waarmee je weer enkele jaren vooruit kunt.
Koeler. De koeler zit achter in de computer. Deze zorgt ervoor dat de computer niet oververhit raakt en dit is zeker ideaal als de computer bijvoorbeeld de hele dag aanstaat.
Kloksnelheid. De kloksnelheid van een computer bepaalt onder meer hoe snel de computer is. Als je alleen maar eens op het internet kijkt of een e-mail verstuurt, dan is de snelheid niet zo belangrijk. Als je grotere programma’s gebruikt of games speelt, dan is dit wel belangrijk.
Ingangen. De computers van tegenwoordig hebben diverse soorten ingangen die standaard aanwezig zijn. Meestal zitten er meerdere USB ingangen op de computer en een aantal extra ingangen zoals die voor geheugenkaarten. De meeste apparaten die op een computer worden aangesloten, werken tegenwoordig met USB aansluitingen.

Besturingsprogramma van een nieuwe computer


Een computer werkt met een besturingsprogramma en de meest bekende besturingsprogramma’s zijn die van Microsoft die werken onder de naam Windows. Veel mensen hebben als besturingsprogramma nog Windows XP, maar sinds 2007 zijn in feite alle nieuw verkochte computers voorzien van Windows Vista. Wat men zich echter niet altijd realiseert is dat apparatuur die enkele jaartjes oud is, hier soms niet mee samen kan werken. Het kan dus zijn dat je printer, scanner en digitale camera hier niet op werken, maar door het upgraden van de besturingsprogramma’s hiervan lukt het daarna meestal wel.