Tweedehands BMW kopen

BMW is één van de bekendste automerken. BMW, Bayerische Motoren Werke, is een Duitse onderneming uit München die naast auto’s ook motorfietsen produceert.

 

Zoals ieder automerk heeft BMW ook een eigen embleem, wat op iedere geproduceerde auto en motorfiets van BMW staat. Dit embleem stelt een propellerblad voor waarin de kleuren van de Beierse vlag zijn verwerkt. De Bayerische Motoren Werke was in het begin namelijk een vliegtuigmotorfabriek en is in 1913 opgericht. In de loop van de tijd heeft BMW diverse modellen auto’s en motoren op de markt gebracht die allemaal voor klasse en kwaliteit staan.

Tweedehands BMW kopen


Iedere BMW dealer heeft een huisselectie. Deze huisselectie bestaat alleen uit tweedehands BMW’s die aan de hoge eisen van BMW voldoen. De kilometerstand van deze auto’s moet minder dan 120.000 kilometer zijn, de auto’s mogen niet ouder dan vijf jaar zijn en al het onderhoud wat ooit aan de auto is uitgevoerd moet door de BMW dealer gedaan zijn. Het voordeel van deze auto’s is dat de prijs zeer aantrekkelijk is ten opzichte van de nieuwprijs. Daarnaast zijn er nog genoeg andere tweedehands BMW’s te koop. Veel particulieren plakken een blaadje op de auto om te laten weten dat de auto te koop staat. Andere particulieren zetten hun tweedehands BMW te koop op internet en de meest bekende site waar je een tweedehands BMW kunt kopen is Marktplaats. Dagelijks worden honderden auto’s aangeboden en verkocht. De enige vraag die nu nog beantwoord moet worden, is welk type BMW je graag wil kopen. Helaas is deze keuze niet al te makkelijk, BMW heeft namelijk diverse soorten series en typen auto’s op de markt gebracht waaronder heel wat fraaie modellen.

Keuze uit diverse modellen BMW


BMW heeft verschillende soorten series uitgebracht, bijvoorbeeld de BMW 1 serie modellen, BMW 7 serie modellen en BMW M modellen. Iedere serie bestaat weer uit verschillende typen auto’s. Zo bestaat de BMW 1 serie modellen uit 4 typen auto’s, namelijk de 3-deurs, 5-deurs, Coupé en de Cabrio. De modellen van BMW zijn in verschillende kleuren en interieurdesigns te verkrijgen. Als je een geheel nieuwe BMW wil kopen, dan kun je zelf kiezen welke kleur de auto moet hebben en hoe het interieur eruit moet zien. Al deze modellen zijn nieuw, maar ook tweedehands te verkrijgen. Bij een tweedehands BMW is het interieur en de kleur bepaald door de vorige koper, dus hopelijk zit er één bij die precies aan jouw wensen voldoet en tevens binnen het budget past. Is dit niet het geval, dan kun je altijd nog het bestaande interieur van de auto laten vervangen.

Prijs bij kopen tweedehands BMW


Het is in eerste instantie afhankelijk van de leeftijd, het model en het kilometrage wat de prijs van een tweedehands BMW is. Het is dus vooral afhankelijk van jouw budget welke BMW binnen je bereik ligt. Daarnaast zal de prijs bij een dealer meestal wat hoger zijn dan wanneer je van een particulier koopt. Anderzijds krijg je bij een dealer vaak nog wat garantie en de auto is helemaal in orde gemaakt als je hem meekrijgt. Ook heeft een dealer normaliter al bij het verkrijgen van deze auto gecontroleerd wat de staat is, of de auto niet van diefstal afkomstig is en of het kilometrage klopt.