Tweedehands cabriolet kopen

Wat is er nu fijner dan op een warme zomerdag lekker een stukje in je eigen cabriolet rond te rijden?

 

 

Terwijl andere mensen met de ramen dicht rijden, wachtend totdat de airco eindelijk eens begint te werken, rij jij met de zonnestralen op je huid en met een lekker windje door je haren rond. We weten dat de zomers in Nederland niet vanzelfsprekend warm zijn, maar zodra de warme dagen eraan komen is het heerlijk om in het bezit te zijn van een cabriolet. De cabriolet wordt steeds populairder en daarom overwegen steeds meer mensen een tweedehands cabriolet aan te schaffen.

Niet overhaast een tweedehands cabriolet kopen!

Vooral in de zomermaanden wordt vaak hals over kop besloten om direct een tweedehands cabriolet te gaan kopen. Dit is eigenlijk niet zo verstandig. Zorg voordat je aan de koop van een cabriolet begint, dat je alle punten die van belang zijn voor jezelf op een rijtje zet.
Stel een budget vast voor de tweedehands cabriolet die je graag wil gaan kopen. Veel mensen geven meer geld uit bij de koop van een auto, dan dat ze zich kunnen permitteren. Bovendien kun je, als je een bepaald budget hebt, gericht in die prijsklasse gaan zoeken.
Ga daarna bepalen welk soort tweedehands cabriolet je wilt hebben. Welk merk cabriolet wil je graag hebben? Welke kleur wil je dat deze auto heeft? Hoeveel mag er maximaal op de teller staan? Wil je dat het dak elektrisch naar beneden kan of wil je liever dat het dak met de hand naar beneden gedaan moet worden? Zodra je alle eisen hebt opgeschreven waar de auto aan moet voldoen, kun je nog gerichter gaan zoeken.
Dan moet je nog bepalen waar je de auto gaat kopen. Ga je hem bij een erkende dealer kopen zodat je zo veel mogelijk zekerheid over de staat en de herkomst van de auto hebt, of kies je er voor om een tweedehands cabriolet van een particulier te kopen? Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en neem dan pas een beslissing.
Heb je al deze vragen voor jezelf beantwoord, dan kun je op zoek gaan naar de tweedehands cabriolet die jij graag wil hebben!

Tweedehands cabriolet kopen

Als je hebt gekozen om een tweedehands cabriolet te gaan kopen bij een erkende dealer, dan kun je verschillende dealers bij jou in de buurt opzoeken. Hebben een paar dealers de cabriolet zoals jij hem graag wil hebben, ga dan de prijzen van de auto’s met elkaar vergelijken en alle voor- en nadelen van de auto en de verschillende dealers opschrijven. Zo weet je in ieder geval welke in de meeste opzichten de beste is. Natuurlijk kun je ook eerst op de websites van de verschillende dealers kijken of ze cabriolets aanbieden en ga deze dan met elkaar vergelijken. Heb je besloten om de tweedehands cabriolet particulier te kopen, dan kun je ook op verschillende manieren gaan zoeken. Op internet worden heel veel verschillende soorten auto’s particulier aangeboden, maar ook door autobedrijven. Op websites zoals Marktplaats en Autoscout24 worden dagelijks honderden verschillende auto’s aangeboden. Naast op internet kun je ook de advertenties in de krant in de gaten houden, op advertentieborden in supermarkten kijken en onderweg goed opletten of je een cabriolet ziet rijden of staan die te koop is.

Alles checken voor de aankoop

Vraag altijd of je een proefritje mag maken zodra je een geschikte tweedehands cabriolet hebt gevonden. Tijdens een proefrit kom je veel over een auto te weten. Zo kom je er dus ook achter of de auto afwijkingen heeft. Daarna moet je de cabriolet grondig inspecteren. Kijk na of er geen duidelijk zichtbare schade aan de auto is en kijk ook of alles in orde is onder de motorkap. Heb je hier zelf geen kennis van, neem dan iemand mee die er wel enigszins verstand van heeft. Is alles in orde met de cabriolet, dan kun je gaan genieten!