Tweedehands Vespa kopen

Bij het kopen van een tweedehands Vespa zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Inde eerste plaats is het kopen van een tweedehands Vespa afhankelijk van het budget dat u te besteden heeft.

 

Stel dit daarom vooraf goed vast, zodat u niet toch in de verleiding komt om het duurdere model te kopen dat eigenlijk boven uw budget ligt. Daarnaast moet u zoveel mogelijk informatie verzamelen over de voordelen en nadelen die het kopen van een tweedehands Vespa met zich meebrengt. In dit artikel vindt u een aantal factoren die hierbij een rol spelen.

De Vespa


De Italiaanse Vespa is een klassieker onder de bromfietsen. Vanaf 1946 werd dit merk beroemd door de productie van scooters die de naam Vespa kregen, wat wesp betekent. Er zijn diverse uitvoeringen bromfietsen en scooters op de markt gebracht. Ze zijn zeer populair onder de jeugd, maar voor de ouderen onder ons zijn ze ook erg geschikt als vervoermiddel.

Kopen tweedehands Vespa bij de dealer


Er zijn verschillende mogelijkheden om een tweedehands Vespa te kopen. Allereerst natuurlijk via een Vespa dealer, want hier kunt u ook terecht voor gebruikte bromfietsen. Voordeel van het kopen bij een dealer is vaak dat u er ook nog garantie op krijgt en niet te vergeten de service als de bromfiets gerepareerd dient te worden. Meestal zijn ze technisch goed in orde gemaakt voordat men ze verkoopt.

Tweedehands Vespa kopen via internet


Een andere mogelijkheid om een tweedehands Vespa te bemachtigen is via het internet op zoek te gaan naar een geschikt model dat binnen uw budget ligt. Er zijn verschillende tweedehands websites waar gebruikte bromfietsen worden aangeboden voor gunstige prijzen. Nadeel is wel dat u bij aankoop via een particulier geen garantie op de Vespa krijgt. Kijk daarom ter plekke of de Vespa technisch goed in orde is. Let op het profiel van de banden, kijk of er geen olie op de grond ligt onder de Vespa en maak zeker een proefrit op de bromfiets of scooter. Als u zelf niet goed thuis bent in bromfietsen, neem dan iemand mee die er wel kijk op heeft zodat u geen kat in de zak koopt. Vraag de eigenaar ook waarom hij de Vespa verkoopt. Misschien heeft hij zijn rijbewijs wel gehaald, wat erg aannemelijk klinkt, en doet daarom de bromfiets weg.

Tot slot over kopen van tweedehands Vespa


Als u eenmaal de Vespa van uw dromen gevonden heeft, zorg er dan ook voor dat u een verzekering afsluit en een degelijk slot en helm koopt als u deze zaken nog niet heeft. Zeker een goed slot is erg belangrijk, omdat bromfietsen geregeld gestolen worden en u toch liever langer plezier van uw aankoop wilt hebben. Een goede helm is belangrijk voor de veiligheid en daarom is het aan te raden deze nooit tweedehands te kopen omdat hij misschien ooit gevallen is en daarom eigenlijk niet meer veilig. Hierna ontstaan er meestal kleine haarscheurtjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De gemiddelde prijzen voor een tweedehands Vespa liggen tussen de €300 en €2000. Succes met het zoeken!