Babyfoon kopen

Als je al kinderen hebt of binnenkort gaat bevallen, dan wil je je kind natuurlijk goed in de gaten kunnen houden, zeker tijdens de periodes dat het kind slaapt of alleen speelt op zijn of haar kamer.

 

Ideaal daarvoor is het gebruik van een babyfoon. Door het gebruik van een babyfoon zie en hoor je van afstand of er wat aan de hand is of niet en dit zorgt ervoor dat je niet constant naar de kinderkamer hoeft te lopen. Via de babyfoon kun je horen en soms ook zien of je kind wakker is en je hoort direct of het kind huilt of geluidjes maakt. Een babyfoon zet je op twee plaatsen neer; de ene plaats is natuurlijk de slaapkamer van het kind en de andere plaats is waar je als ouder zit, bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of kantoor. Je kunt de babyfoon meenemen en plaatsen waar je maar wilt. De babyfoon geeft ouders een veilig en vertrouwd gevoel.

Met geluid of camera


Als je een babyfoon gaat kopen, dan zul je zien dat er verschillende soorten zijn. De twee hoofdsoorten zijn:
Geluidsbabyfoon. Dit is de meest gebruikte babyfoon. Je kunt via deze babyfoon luisteren of de baby geluidjes maakt. Als je in een buurt woont waar veel kinderen wonen, dan is het aan te raden om een babyfoon met veel kanalen te nemen. De kans is namelijk groot dat er in de buurt meerdere babyfoons aanwezig zijn, waardoor alles door elkaar heen kan lopen als je niet voldoende keuze tussen verschillende kanalen hebt. Belangrijk is ook het bereik, want je wilt de babyfoon overal in huis of zelfs in de tuin kunnen plaatsen. Koop dan wel een babyfoon die op batterijen werkt en niet met alleen een kabel.
Babyfoon met camera. Tegenwoordig zijn er ook babyfoons met een camera erin. Zo kun je het kind niet alleen horen, maar ook bekijken. Je kunt de babyfoon zo plaatsen dat de camera het bedje overziet. Deze modellen kun je ook met kleurenbeeld krijgen.

Een modern model kiezen


De babyfoon wordt steeds meer ontworpen met een modern design. Het gevoel van veiligheid dat je schept door gebruik te maken van een babyfoon, blijft natuurlijk voorop staan. Daarom wordt ook het aantal functies groter. Je hebt nu zelfs babyfoons met camera’s die het kind ook in het donker kunnen waarnemen; deze werken met een sensor. Ook zijn er babyfoons die aangeven of het te warm of te koud in de kinderkamer is. De temperatuur kun je van te voren instellen en als de temperatuur erboven of eronder komt, dan gaat er een alarm af. Dit is ideaal voor kinderen die wat gevoeliger en sneller ziek zijn.

Prijs en kwaliteit


De prijs van een babyfoon kan nogal verschillen. De prijs en kwaliteit in combinatie met mogelijkheden houden verband met elkaar. Belangrijk is dus dat je let op het bereik, het aantal kanalen en natuurlijk dat de babyfoon goed functioneert. Bespaar dus ook nooit hierop en koop een goede babyfoon die goed getest is, want zo weet je zeker dat deze babyfoon betrouwbaar is. Hierdoor voel je je zelf ook een stuk veiliger en dit gevoel is onbetaalbaar!