Buggy kopen

Vanaf het moment dat je kindje goed kan zitten, kan hij of zij in een buggy. Zelfs al heb je een goede wandelwagen, een buggy is heel handig om erbij te hebben.

 

 

Je kunt een buggy zien als een stoeltje, geplaatst tussen vier wielen, of beter gezegd vier paar wielen. Het stoeltje is meestal verstelbaar, soms wel tot vijf standen zodat je kindje lekker kan liggen als het tijdens de wandeling moe wordt en in slaap valt. Er zijn nogal wat verschillende buggy’s die je kunt kopen, dus we bespreken hier een aantal mogelijkheden die je tegen kunt komen.

Prijzen en uitvoering


Als je een buggy gaat kopen, dan zul je zien dat de prijzen heel ver uit elkaar kunnen liggen. Je kunt een nieuwe buggy kopen vanaf een bedrag rond de 40 euro, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een prijsklasse van rond de 300 euro. Bij de goedkoopste buggy’s is alles wat meer standaard; gewone wielen zonder vering, de handvatten zijn recht en van kunststof en er is geen lichtgewicht materiaal gebruikt. Hoe duurder de buggy wordt, hoe meer comfort hij biedt. Denk hierbij aan vering bij alle wielen, de handvatten kunnen antitransparant zijn, reflectoren om beter zichtbaar te zijn in het donker en niet te vergeten; hij ziet er steeds mooier uit naarmate de prijs stijgt. Wat opvalt bij het kopen van een buggy is dat er in de meeste gevallen behoorlijk wat accessoires bij zitten, zowel bij de goedkoopste als bij de duurdere buggy’s.

Accessoires voor een buggy


Een van de accessoires die vrijwel altijd meegeleverd wordt is de zonnekap. Het verschil in de prijsklassen zit ‘m dan in de UV doorlaatbaarheid. Bij de goedkopere buggy’s is dit gewoon materiaal, bij de duurdere vaak UV werend. Een regenhoes wordt soms meegeleverd, soms moet je deze los erbij kopen. Zeker in Nederland is het wel zo praktisch er een te hebben. Een parasol is vrijwel nooit inbegrepen, maar toch ook wel handig. Het kan zijn dat de zon net onder de zonnekap schijnt en je weet zelf dat het heel irritant is als je steeds in de zon zit te kijken, en dan hebben we het er nog niet eens over verbranden. Een boodschappenmandje zit niet onder alle buggy’s, en dat past er ook niet altijd onder. Je kunt in dat geval kiezen voor een boodschappennetje. In de winter kun je een voetenzak gebruiken tegen de kou, die wordt maar zelden meegeleverd. Verder kun je bijvoorbeeld nog een muskietennet kopen en uiteraard speeltjes om aan de buggy te bevestigen.

Kooptips


Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, bij het kopen van een buggy. In het bepalen van een prijsklasse kun je eerst bedenken of je de buggy veel of weinig gaat gebruiken. Verder moet je eigenlijk altijd even achter de buggy gaan lopen om te proberen of hij wel prettig loopt, zeker in verband met de hoogte. In tegenstelling tot kinderwagens kun je buggy’s vaak niet in hoogte verstellen. Als je een duur model wilt voor minder geld kun je altijd nog terecht op de tweedehandse markt. Mocht je dan een buggy hebben gezien op internet die je wilt kopen, dan kun je altijd in een gewone winkel een “proefritje maken” zodat je toch weet of de buggy bij je past. Koop in ieder geval wel een buggy die je echt fijn vindt, want je kind kan er in de meeste gevallen in vanaf een maand of zes totdat hij of zij vier jaar is.