Kinderstoel kopen

Bij iedereen die kinderen heeft komt het moment een keer dat er een kinderstoel gekocht moet worden. Wanneer een kind zelfstandig rechtop kan zitten kun je hem of haar in een kinderstoel laten zitten.

 

Ook is een kinderstoel handig omdat je dan op precies de juiste hoogte zit om te voeren en bij gezamenlijke maaltijden is het wel zo gezellig als de kleine ook bij de rest van het gezin aan tafel kan zitten. Maar hoe weet je nu welke kinderstoel je moet kopen?

Soorten en maten


Kinderstoelen zijn in zes soorten te verdelen. Je hebt bijvoorbeeld de klapstoel. Het handige is dat je hem na gebruik kunt inklappen en wegzetten, het nadeel is dat de stoel in de meeste gevallen iets kleiner is en daardoor minder lang te gebruiken is. Dan heb je nog de hangstoel. Dit is een stoel zonder poten die je aan de tafel bevestigt. Hij is makkelijk mee te nemen en neemt niet veel ruimte in beslag. De kinderstoel met eetblad is een veel gebruikte stoel. Hier zit het eetblad vast aan de stoel. Het handige van dit model is dat je het kind niet altijd aan tafel hoeft te laten zitten. Je kunt zelf bijvoorbeeld recht tegenover je kindje gaan zitten tijdens het voeren. De variant hierop is de aanschuifstoel. Deze schuif je gewoon aan tafel en is zonder eetblad, dus je kind eet gewoon van tafel. Dat neemt wel minder ruimte in, maar je moet wel oppassen dat je kind geen gevaarlijke dingen van tafel graait. Een kubusstoel heeft wel weer een eetblad, en je kunt hem ook nog in twee delen splitsen tot een tafeltje en een stoeltje. Dat is weer leuk voor je kind om aan te spelen vanaf een jaar of twee. De laatste is de meegroeistoel. Hierbij kun je de lengte en breedte steeds aanpassen aan de grootte van je kind.

Prijzen en modellen


Bij het kopen van een kinderstoel is het model niet het enige wat je meeneemt in je beslissing welke stoel het gaat worden, ook de prijs speelt mee. Voor wat betreft elk van de zes verschillende soorten kinderstoelen kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt al een kinderstoel kopen voor minder dan 35 euro, maar ze zijn er ook voor meer dan 300 euro. Hierbij speelt het natuurlijk ook mee of je een merk kinderstoel koopt of niet. Er zit ook echt wel kwaliteitsverschil in kinderstoelen, waarmee overigens niet gesuggereerd wordt dat een goedkope stoel per definitie slecht is en een dure goed. Let er in ieder geval wel op dat je kind er lekker in kan zitten en houd ook in je achterhoofd dat het de bedoeling is dat je er zeker twee en een half tot drie jaar mee doet.

Een kinderstoel kopen


Als je dan uiteindelijk hebt bedacht welke soort kinderstoel het gaat worden en in welke prijsklasse, kun je de kinderstoel gaan kopen. Als je een kinderstoel koopt via internet gaat het niet, maar wanneer je naar een winkel is het wel aan te raden dat je even test of hij stabiel is. Dit doe je door op de zijkanten te leunen, waarbij het dus de bedoeling is dat hij niet kiept. Van een goede kinderstoel kunnen zowel jij als je kindje veel plezier hebben. Succes bij de aankoop!