Kinderwagen kopen

Er zijn allerlei soorten kinderwagens. Vroeger waren het vaak wagens met een hele grote bak, waar het kind heel lang in kon liggen.

 

 

Daarna moest je overstappen op een wandelwagen en/of een buggy. Tegenwoordig zie je steeds meer gecombineerde kinderwagens. De reiswieg voor de allerkleinsten kun je eraf halen en vervangen door een zitje waarmee het een wandelwagen wordt. In sommige gevallen kun je zelfs het autostoeltje op het onderstel van de kinderwagen bevestigen. De verschillen zijn groot, zowel in uiterlijk als in prijs.

Ondergrond en keuze voor een kinderwagen


Bij het kopen van een kinderwagen is het van belang te weten op welke ondergrond je hem voornamelijk zal gaan gebruiken. Iemand die aan het strand of midden in de bossen woont en/of daar veel wandelt, zal een ander soort wagen nodig hebben dan iemand die in de grote stad woont. Over het algemeen kun je stellen dat kleinere wielen beter zwenken en daardoor meer geschikt zijn voor de stad en in winkels en dergelijke. Grotere wielen zijn beter voor ruwer terrein zoals in het bos of op het strand. Als je echt “off the road” wilt gaan, is er eigenlijk geen enkele kinderwagen heel geschikt. Dan kun je beter je kind meenemen in een buik- of rugdrager of wachten tot het ouder is voor zulke tochtjes.

Veiligheid van een kinderwagen


Bij het vervoeren van je kinderen gaat veiligheid boven alles. Check daarom bij het kopen van een kinderwagen welk gewicht hij dragen kan. Tijdens het gebruik moet je ook het gewicht van je boodschappen of wat je dan ook met je meesleept, optellen bij het gewicht van je kind! Uiteindelijk wordt alles gedragen dor het onderstel van je kinderwagen. Een ander belangrijk punt van veiligheid is de rem; er moet altijd een goed werkende rem op een kinderwagen zitten. Bij sommige modellen heb je naast de voetrem waarmee je de wagen blokkeert, zelfs nog een een handrem. Verder is het belangrijk dat je je kind altijd vast zet in de daarvoor bestemde gordels. Die zitten er niet voor niets op en het is wel slordig als je een heel veilige kinderwagen hebt gekocht en je kind valt er uit doordat hij niet vast zit!

Een kinderwagen kopen


Het maakt niet uit of je het aan drie of aan honderd mensen vraagt, iedereen vindt weer een andere kinderwagen het fijnst. De een heeft liever drie wielen, de ander weer vier. Het merk waar de ene bij zweert, is volgens een ander weer helemaal niets. Via internet zijn er legio mogelijkheden om een kinderwagen te kopen, al dan niet tweedehands. Toch is dat wel een risico. Juist omdat er zoveel verschillen zijn tussen de diverse kinderwagens is het van belang dat je er, net als bij een auto, een proefritje mee maakt, al is het alleen maar in de winkel. Let hierbij ook goed op of zowel jij als je partner er fijn achter kunnen lopen. Gelukkig zijn ze tegenwoordig bijna allemaal in hoogte verstelbaar, dus dat zou geen probleem moeten vormen. Een kinderwagen kopen is in ieder geval niet iets wat je zomaar even doet, maar dan heb je ook een wagen waar je lang plezier van kunt hebben, mits je kindje er niet te snel uit groeit natuurlijk!