Wipstoel kopen

Baby’s zijn niet iedere dag even lief en rustig. Er zijn dagen waarop ze aan één stuk door huilen en schreeuwen.

 

 

Sommige baby’s houden daarmee op zodra ze worden opgepakt en geknuffeld worden, andere baby’s stoppen ermee zodra ze in een wipstoeltje zitten. Baby’s zijn gek op wipstoeltjes, ook als ze niet huilen overigens, en daarom mag dit stoeltje ook niet in een huishouden met een baby ontbreken.

Kenmerken en veiligheid


Een wipstoel is waarschijnlijk het eerste stoeltje waar een baby in komt te zitten. Hier kan hij zelf in zitten zonder enige hulp, hij kan lekker om zich heen kijken en spelen. Bovendien kun je je baby ook eten geven als hij in een wipstoeltje zit en het is een goede manier om je handen even vrij te hebben. De meeste wipstoeltjes zijn verstelbaar, dus je kunt de wipstoel ook in de laagste stand zetten, oftewel de ligstand, zodat de baby even zijn oogjes dicht kan doen. Het is wel belangrijk dat er aan de veiligheid wordt gedacht. Zet daarom het wipstoeltje altijd op een stevige en vlakke ondergrond en maak je baby ook altijd goed vast zodat ongelukken voorkomen worden. Omdat de baby zich vrij kan bewegen in een wipstoel is het namelijk gebruikelijk dat de stoel zich verplaatst. Houd hiermee rekening bij het kiezen van de plaats waar je de wipstoel neerzet.

Soorten, dessins en kleuren


Ook wipstoeltjes zijn in verschillenden soorten te verkrijgen. Je hebt een normale wipstoel en de wipstoel die voorzien is van allerlei nieuwe snufjes. Daarnaast zijn ze ook in verschillende dessins en kleuren te verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld wipstoeltjes die voorzien zijn van een bloemenprint of een berenprint. De meeste wipstoeltjes zijn statisch en hebben een vering, maar er zijn ook wipstoeltjes die een schommelstand hebben. Het allerbelangrijkste is dat de wipstoel stevig is en dat de baby er niet zelfstandig uit kan komen.

Een wipstoel kopen


Als je een wipstoel gaat kopen, dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten.
Baby’s zitten graag overal met hun vingertjes aan, dus zorg ervoor dat de wipstoel geen gaatjes of iets dergelijks heeft waar ze zich pijn aan kunnen doen of tussen bekneld kunnen raken.
Koop een wipstoel waar je lang plezier van kunt hebben. De baby zal meer plezier hebben met een verstelbare wipstoel dan met een normale wipstoel.
Het is belangrijk dat het hoofdje en de rug van de baby goed ondersteund worden. Koop daarom een wipstoel waarvan de zitting hoog en breed genoeg is, zodat zijn hoofdje, rug en benen goed ondersteund worden.
De wipstoel moet stevig zijn. Til de stoel in de winkel op om te kijken of deze in evenwicht blijft en kijk of de gordels stevig genoeg zijn, zodat er absoluut geen ontsnappingsmogelijkheden voor de baby zijn.
Kijk ten slotte goed op de doos tot welk gewicht en tot welke lengte de wipstoel bestemd is, zodat je zeker weet dat de stoel geschikt is voor jouw baby.