Boekhoudprogramma kopen

In een aantal voorkomende situaties wordt er steeds meer van u verwacht dat u uw boekhouding goed op orde heeft, vooral ook omdat er zoveel gecontroleerd wordt door verschillende instanties.

 

Het is dus van groot belang om een goede administratie bij te houden, want hierdoor heeft u zelf altijd een goed inzicht in uw financiële situatie en hierdoor kunnen vervelende financiële problemen voorkomen worden. Vooral voor mensen die als freelancer werken of een bedrijf op aan het starten zijn, is het van groot belang om vanaf het begin een degelijke boekhouding te voeren. Laat de bonnetjes zich niet opstapelen, want voordat u het weet is het een chaos. Als startend ondernemer hoeft u overigens niet meteen het duurste van het duurste boekhoudprogramma aan te schaffen, u kunt ook gewoon eenvoudig beginnen en dan later, indien dit nodig blijkt, uw programma uitbreiden.

Voordelen van een boekhoudprogramma


Als u een goede administratie heeft, schept dit bij uw bank ook een groter vertrouwen, omdat zij zo weten dat u veel waarde hecht aan een goede financiële ordening. Tegenwoordig kan bijna alles via het internet geregeld en gedaan worden, en kunt u dus ook bij de bank inloggen in uw boekhoudprogramma en aan hen tonen hoe uw zaken ervoor staan. Het volgende belangrijke voordeel van het gebruik van een boekhoudprogramma is, dat u uw zaken richting de belastingdienst in orde heeft. Want indien er twijfels zijn, maar u hebt alles goed op orde, dan is het aan de belastingdienst om uw ongelijk aan te tonen. Indien de zaken niet goed op orde zijn, dan moet u er alles aan gaan doen om hun ongelijk aan te tonen. Verder is het gewoon handig en efficiënter om de financiële administratie goed op orde te hebben, want zo kunt u precies zien wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat. Ook hebt u hierdoor altijd een snel inzicht in hoe u er financieel voor staat!

Aandachtspunten bij kopen boekhoudprogramma


Op de eerste plaats moet u eerst goed overwegen of u wel een boekhoudprogramma nodig heeft, want als u liever zelf geen tijd wilt of kunt besteden aan de boekhouding en het liever overlaat aan een professional, zoals een boekhouder of administrateur, dan is een boekhoudprogramma kopen natuurlijk overbodig. Wanneer u zelf een boekhoudprogramma overweegt te kopen, let dan op de volgende aspecten:
- Het is zinvol om bij andere ondernemers of administrateurs te informeren over wat zij een goed boekhoudprogramma vinden.
- Tegenwoordig wordt bijna alles online geregeld, zo ook de allernieuwste boekhoudprogramma’s. Dit is natuurlijk omdat er zeer vele voordelen aan verbonden zijn, waarvan het belangrijkste is dat uw gegevens altijd en overal beschikbaar zijn! En ook niet te vergeten is het handig dat uw boekhouder op afstand kan meekijken in uw systeem. Dit houdt in dat u wel zelf uw boekhouding doet, maar bij vragen of problemen schiet uw boekhouder te hulp.
- Het is van groot belang dat u rekening houdt met uw eigen eisen en wensen, want er zijn in elke branche ook verschillende behoeften aan financiële informatie. Er zijn daarom ook verschillende specifieke boekhoudpakketten of modules beschikbaar die naadloos aan kunnen sluiten aan uw wensen en uw werk kunnen vereenvoudigen!
- U kunt voordat u het boekhoudprogramma definitief aanschaft, ook eerst eens een demo downloaden van het internet en het boekhoudprogramma een tijdje gratis proberen.
- Kijk ook naar de uitbreidmogelijkheden; het kan namelijk handig zijn als u het programma kunt ‘upgraden’, vooral wanneer uw bedrijf groeiende is.