Hongarije huis kopen

Wie zou zijn droom niet willen verwezenlijken, de droom van een rood pannendak, verscholen tussen al dat mooie groen. Een zitje onder die mooie dikke oude boom.

 

Een bloeiende tuin, een veranda vol met bloeiende hangplanten. Als je dit allemaal leest is het net een droom, maar wel eentje die je kunt verwezenlijken. Want in Hongarije heb je heerlijke lange zomers en korte, maar wel koude winters. Wanneer je dus een huis gaat kopen in Hongarije kun je van al deze mooie zaken genieten. Let er wel op dat de regelgeving totaal anders is dan in Nederland. Zorg dus dat je je goed laat informeren en begeleiden bij het kopen van een huis.

Makelaars bij kopen huis in Hongarije


Als je besluit een woning te gaan kopen in Hongarije, dan is het raadzaam om dit met een makelaar samen te doen en dan is het aan te raden om hiervoor een Nederlandse makelaar in de arm te nemen. Want als je voor een Hongaarse makelaar kiest, krijg je vaak eerst de c-keuzes te zien voor de prijs van een a-keuze. In Hongarije is overigens het beroep van een makelaar geen vrij beroep. Dit stemt u wellicht wel weer gerust, want hieruit blijkt in ieder geval dat men kennis van zaken heeft.

Advocaat en notaris in Hongarije


Ook heb je in Hongarije bij het kopen van een huis een goede advocaat en notaris nodig. De notaris heeft niet zo heel veel te doen, want die zal alleen je identiteit vaststellen. Maar de advocaat zal het koopcontract opstellen voor je en ook zal hij de overdracht van de eigendomsrechten voor zijn rekening nemen. De makelaar en advocaat werken samen. Ze zullen dan ook kijken naar de woning die je op het oog hebt. Er zal dan een koopcontract afgesloten worden, waar je dan wel weer 10% van aan de makelaar en advocaat moet betalen. Dit geeft een vorm van zekerheid aan de verkoper van de woning. Je kunt daarna ook nog van de koop afzien, maar dan ben je wel die 10 % kwijt. De makelaar en advocaat kijken dan samen of er nog een hypotheek op de woning rust of dat er ander beslag op ligt. Als dit allemaal niet het geval is en de woning blijkt in orde, dan kun je het koopcontract tekenen.

Tips over een huis in Hongarije


In welke streek wil je een huis gaan kopen in Hongarije? De tijd dat je een huisje in Hongarije kocht voor 5000 euro, is wel voorbij. Dit zal je misschien nog wel vinden op het platteland, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat de staat van de woning niet al te best zal zijn en dat er veel opgeknapt moet worden. Als je een leuk huis wilt gaan kopen in Boedapest, dan zijn de prijzen daar aanzienlijk hoger en gaan al richting de Westerse prijzen. Als je een vakantie woning koopt in Hongarije, dan zul je er rekening mee moeten houden dat je ter plekke iemand moet vinden die het onderhoud voor je doet als je zelf in Nederland bent. We praten dan over het onderhouden van de tuin en de woning aan de binnenkant. Je moet dus ook zorgen dat je goede contacten legt in Hongarije. Als je alles goed hebt geregeld bij het kopen van een huis in Hongarije, dan zal je ook zeker veel plezier beleven aan de periodes dat je er zelf aanwezig bent.