Huis kopen in Portugal

De kwaliteit van leven wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Er wordt dan ook steeds vaker voor gekozen om een huis in Portugal met zijn milde klimaat te kopen, en daar dan ook te gaan wonen.

 

Vooral de Algarve is bij Nederlanders populair. Steeds meer mensen willen zich permanent in Portugal gaan vestigen, maar er worden ook huizen in Portugal gekocht als tweede woning, waar men dan een aantal maanden per jaar doorbrengt. De tijd dat het huis leeg ligt kan het ook weer verhuurd worden. Zo komen er toch nog inkomsten binnen en staat het huis niet leeg.

Prijzen van een huis in Portugal


De prijzen van huizen in Portugal zijn niet erg hoog. Dit is ook een van de redenen waarom Portugal zo populair is om een huis te kopen. De afgelopen jaren zijn de prijzen van huizen echter wel wat gestegen, maar momenteel zijn deze prijzen stabiel. Er wordt ook steeds meer gebouwd waardoor de keuze ruimer is. Je kunt in Portugal, en dan met name in de Algarve, nog steeds een mooie villa met zwembad kopen voor de prijs van een eengezinswoning in de Randstad.

Het land Portugal


Portugal is een schitterend land dat voor iedereen wel wat te bieden heeft. Geen wonder dat jaarlijks ook duizenden mensen naar Portugal trekken om de vakantie door te brengen. Het klimaat is er heerlijk en je kunt er veel aan watersport en andere sporten doen. Portugal is daarnaast een veilig land en het heeft een van de laagste criminaliteitcijfers van Europa. De Algarve heeft een heerlijke rustige uitstraling en wordt ook wel het Californië van Europa genoemd.

Makelaar inschakelen


Er zijn in Nederland veel makelaars die zich gespecialiseerd hebben in het verkopen van huizen in Portugal. Als je op het internet op zoek gaat naar huizen die te koop zijn in Portugal, dan zul je zien dat het aanbod enorm is. Je zult veel sites vinden van makelaars, maar ook informatie van particulieren die hun huis in Portugal willen verkopen. Een voordeel van het bezoeken van websites is dat je direct kunt zien hoe alles eruit ziet en ook wat de prijs zal zijn voor het huis. Je kunt direct met de makelaar contact opnemen en een afspraak maken om eens langs te komen op kantoor of om het huis te gaan bezichtigen.

Begeleiding bij zoeken huis in Portugal


Weet je niet goed waar je moet beginnen, laat je dan begeleiden door een Portugal specialist. Men is gespecialiseerd op het gebied van het kopen van huizen in Portugal en alles wat daar mee te maken heeft. Zij kunnen je overal mee helpen en al je vragen beantwoorden. Zo weet je wat je kunt verwachten en wat de wetten en regels zijn in Portugal. Om een Portugal specialist te vinden, kun je in de gouden gids kijken, maar wellicht dat zoeken op het internet sneller is en meer resultaten oplevert.