Huis kopen Thailand

Wie zou er nu geen woning willen bezitten in Thailand? Thailand wordt ook wel “het land van de glimlach genoemd”. De natuur is prachtig en de mensen zijn hartverwarmend in Thailand.

 

En laten we dan vooral de lekkere Thaise keuken niet vergeten. Als je hebt besloten om in het mooie Thailand te gaan wonen, dan moet je je wel goed laten informeren voordat je op pad gaat om een huis te kopen in Thailand. Zorg ook dat je je bij laat staan door een projectontwikkelaar of een goede makelaar, vooral om de wettelijke documenten goed voor je na te kijken.

Grond en huis kopen in Thailand


Een huis kopen in Thailand is geen enkel probleem als je de juiste mensen inschakelt, maar om aan een stuk grond te komen is niet eenvoudig. Er zijn twee mogelijkheden om aan een stuk grond te komen. Dit kan door Freehold of Leasehold. Grond lease is de meest gebruikte methode. Het gaat hier dan om een lease contract van 30 jaar met wettelijke bescherming. De overeenkomst die je afsluit, geeft je onder andere recht op gebruik van de grond en tot overdracht en verkoop van het onroerend goed. Overigens is het een buitenlander nooit toegestaan om meer dan 1 Rai land te bezitten, waarbij 1 Rai ongeveer 1600 vierkante meter is.

Voordelen van een huis in Thailand


Als je besluit in Thailand een huis te kopen, dan heb je ieder jaar een heerlijke vakantie bestemming en wellicht verblijf je er jaarlijks een langere periode. Wat maakt het onder meer aantrekkelijk om een huis te kopen en te bezitten in Thailand?
Het klimaat in Thailand is zeer aangenaam
De prijzen van de huizen zijn zeer laag. Je koopt in Thailand voor de prijs van een flatje in Nederland, een riante vrijstaande villa.
De benodigde voorzieningen zijn in met name de toeristische gebieden volop aanwezig. De medische zorg is erg goed en er zijn internationale scholen, voldoende supermarkten, restaurants en uitgaansgelegenheden.
Je kunt in Thailand als een koning leven met een modaal inkomen. Dit komt omdat het prijsniveau erg laag ligt in Thailand.
Ook wordt Thailand steeds populairder waardoor je de woning ook kunt verhuren. Dit is een perfecte optie als je er zelf niet permanent gaat wonen. Het houdt namelijk ook in dat je huis tussentijds wordt onderhouden.

Huizenjacht in Thailand


Als je een huis gaat kopen in Thailand dan kun je er niet zo maar even op huizenjacht, want daar is het land net te ver weg voor. Daarom is het ook verstandig om eerst op het internet te gaan kijken wat er allemaal te koop staat in Thailand. Zo zou je de websites van diverse makelaars kunnen bekijken. Hierdoor krijg je een prima overzicht van de huizenmarkt in Thailand. Vaak staan er ook prachtige foto’s van zowel buiten als binnen in het huis bij. Mocht je een huis gevonden hebben in Thailand, zorg dan ook dat je goed bijgestaan wordt door de makelaar; dit ook in verband met de taal en de wetten die daar gelden en anders zijn dan hier. Of je er nu permanent gaat wonen of er vakantie gaat vieren, je zult er steeds met veel plezier terugkeren in je eigen huis, als de koop goed afgerond is.