Huis kopen Utrecht

Verhuizen doen we allemaal wel eens in ons leven. Of je nu vanuit de ouderlijke woning naar een eigen huisje gaat, of dat je vanuit je eigen huis een koophuis hebt gevonden.

 

 

Misschien wil je wel in Utrecht gaan wonen omdat je werk hebt gevonden in deze provincie of stad. Als je in Utrecht niet bekend bent, dan weet je vaak niet waar je moet beginnen met het zoeken van een huis. Het is wel belangrijk je af te vragen of je in de stad zelf wilt gaan wonen, of er net buiten. Want je kunt natuurlijk heerlijk van het centrum genieten, maar misschien heb je wel een gezin met kinderen en kies je liever voor een wijk die kindveilig is.

Utrecht de stad


Utrecht is een van de vier grote steden van Nederland. De stad Utrecht ligt heel centraal met betrekking tot weg, spoorwegen en waterwegen. Hierdoor is Utrecht de hardst groeiende economische stad van de Randstad. Ook is Utrecht een toonaangevende stad op het gebied van beurzen en conferenties. De stad Utrecht is ook een van de oudste steden van Nederland en staat vooral bekend om zijn Domtoren. Deze toren is de hoogste kerktoren van Nederland met zijn 112,32 meter hoog, dus Utrecht wordt ook niet voor niets de Domstad genoemd. In Utrecht kun je ook heerlijk winkelen en er zijn vele markten. Er is in Utrecht veel te doen op het gebied van theater, poppodiums, musea, bioscopen en winkelcentra; kortom er is hier voor jong en oud van alles te beleven op het gebied van ontspanning.

Kosten van een huis in Utrecht


Als je hebt besloten om in de stad Utrecht te gaan wonen, dan moet je weten dat de woningen in Utrecht niet echt goedkoop zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de vraag om in de Randstad te wonen groot is. Ook is de grond in de Randstad veel duurder. Voor een rijtjeshuis in Utrecht betaal je bijna net zoveel als voor een vrijstaande woning in Groningen of Friesland. Omdat nieuwbouw vaak wat betaalbaarder is, is het wel verstandig om eerst eens bij een makelaar te informeren of er veel nieuwbouw is en of je nog de mogelijkheid hebt om je in te schrijven voor een dergelijke woning. Als je liever in de oude binnenstad wil gaan wonen, dan moet je je goed realiseren dat de prijs daar ook naar is, en dat je in een woning komt waar je meestal ook nog aan moet gaan klussen.

Een huis in Utrecht


Utrecht mag dan wel de kleinste provincie van Nederland zijn, maar het is wel de provincie die het meest centraal ligt. Het is mooi wonen in Utrecht, of je dit nu gaat doen in de stad zelf of kiest voor een woning buiten de stad. Je zult altijd centraal gevestigd zijn, want vanuit Utrecht ben je zo in Amsterdam, bij zee of op de Veluwe. Als je voor je werk naar Utrecht verhuist, dan zit je op de juiste plek. Waar je ook werkt in de Randstad, met name met het openbaar vervoer ben je er zo. Het is een genot om in deze stad te mogen wonen.