Kopen on line

Gedurende de laatste paar jaren is het kopen via internet erg populair geworden. Er worden dagelijks miljoenen producten gekocht via webwinkels, variërend van kleding tot computerspellen.

 

Zelfs complete vakantiereizen worden geheel via internet geboekt. Je zou denken dat de meeste mensen liever een hele middag uittrekken om te gaan shoppen, maar in plaats daarvan geven heel wat mensen voor bepaalde aankopen de voorkeur aan het kopen hun producten on line.

Voordelen van on line aankopen doen


De reden waarom mensen on line hun producten kopen, is vaak gelegen in het feit dat online kopen een aantal voordelen heeft.
De prijzen van producten in een webwinkel zijn vaak een stuk lager dan de prijzen in een gewone winkel.
Bovendien heb je een grote keus uit producten en is een bestelling snel en gemakkelijk te plaatsen.
Daarnaast worden de producten die je bestelt, gratis of tegen een kleine betaling, bij je thuis bezorgd. Vooral bij grote producten, zoals een televisie of een wasmachine is dat natuurlijk erg prettig, want zo hoef je er namelijk niet zelf mee te gaan slepen.
Ook on line een reis boeken is overzichtelijk en gaat snel. Meestal zijn de prijzen lager dan die van reizen die je in een reisbureau kunt boeken.

Veiligheid on line


Vooral voor de mensen die het kopen online niet vertrouwen, is het heel prettig dat sinds 1 februari 2001 de wet “kopen op afstand” van kracht is. Deze wet houdt in dat consumenten een sterkere rechtspositie hebben gekregen betreffende kopen on line. Hierbij betekent kopen op afstand wanneer de consument en de verkoper elkaar bij de aankoop niet gezien hebben. Er gelden speciale regels bij het kopen on line, voor zowel de consument als de verkoper. Deze regels hebben betrekking op de betaling van het product, de leveringstermijn, een retourzending en nog een paar andere belangrijke zaken. Deze regels kun je op je gemak nalezen op internet.

Verschillende on line webwinkels


Zoals eerder gezegd zijn er diverse soorten webwinkels waar men producten kan kopen.
Bekende webwinkels waar je allerlei soorten producten kunt kopen zijn Wehkamp, Neckermann en Otto. Dit zijn van oudsher postorderbedrijven, winkels die velen al kennen van de catalogus. Hier kun je naast kleding ook elektronische apparatuur en woonproducten kopen.
Dan zijn er ook nog diverse kledingzaken op internet te vinden. Zo hebben bijvoorbeeld H&M en Mango hun eigen webwinkel, waar mensen on line kleding en schoenen kunnen bestellen die daarnaast vaak ook gewoon in de winkels te verkrijgen zijn.
Naast de diverse webwinkels zijn er ook nog diverse veilingsites waar je allerlei producten kunt kopen. Veel producten zijn tweedehands en worden tegen een lage prijs verkocht, maar er worden ook vaak genoeg gloednieuwe producten aangeboden.