Restaurant kopen

Iedere dag moeten we zorgen dat we goed eten en alle vitaminen binnen krijgen die we nodig hebben. De meeste mensen koken zelf hun eten, maar het is ook eens lekker om te gaan uit eten in een restaurant.

 

Zo kun je met je partner of je hele gezin genieten van een lekker diner zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Gelukkig is er keuze genoeg wat betreft restaurants. Veel restaurants staan bekend om hun specialiteiten. Zo staat een Chinees restaurant bekend om zijn Chinese gerechten en een Grieks restaurant om zijn verschillende Griekse gerechten. Stel dat je zelf een restaurant wil gaan kopen, hoe gaat dit nou in zijn werk en waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kopen van een restaurant?

Een restaurant, meer dan alleen een pand


Bij het kopen van een restaurant komt het één en ander kijken. Zodra je een restaurant hebt gevonden, wil dat niet zeggen dat je klaar bent, dan begint het eigenlijk pas.
Je moet een businessplan opstellen. Hierin beschrijf je hoe groot je restaurant wordt, hoeveel zitplaatsen je wilt maken, welke openingstijden je wilt, wat de te verachten omzet is en de marge waarmee je rekent, welke gerechten je gaat serveren, hoe je je restaurant gaat promoten om het maximaal aantal klanten over de vloer te krijgen en alle andere relevante zaken.
Je moet een budget gaan samenstellen voor de inrichting van het restaurant. Denk hierbij aan de zitplaatsen, de keuken, de apparatuur, de overige materialen en noem maar op.
Je moet een plan gaan bedenken hoe je alles gaat financieren. De financiering is van essentieel belang bij het starten van een restaurant en ieder ander bedrijf.
Daarna is het belangrijk dat je zorgt voor het krijgen van licenties, vergunningen en verzekeringen. Als je een restaurant wil openen dan moet je beschikken over diverse vergunningen van de gemeente waar het restaurant zich bevindt. Als je van plan bent om ook alcohol te serveren, dan moet je een alcoholvergunning aanvragen. Verzekeringen afsluiten voor het restaurant is erg belangrijk, zo kun je je jezelf beschermen tegen diverse onverhoopte gebeurtenissen waardoor je in de financiële problemen komt.
Ook moet je bepalen hoeveel mensen je in dienst gaat nemen om het restaurant te runnen. Word je zelf de manager of neem je iemand anders als manager in dienst? Wie gaat ervoor zorgen dat het restaurant iedere ochtend of avond wordt schoongemaakt?
Dit zijn allemaal punten waarover nagedacht moet worden voordat je daadwerkelijk een restaurant kunt kopen en openen. Veel mensen nemen een goed plan maken met een korreltje zout en eindigen dan helaas meestal met faillissement van hun restaurant.

Koopproces restaurant


Nadat je een goed plan hebt gemaakt en dit plan ook hebt uitgewerkt, kun je verder gaan met het koopproces. Je kunt gaan zoeken naar een locatie voor het restaurant, of wanneer je al een restaurant op het oog hebt een passend bod doen. Een goede locatie is van cruciaal belang voor een restaurant. Ga je midden in een stad zitten, dan trek je meer spontaan naar een restaurant op zoek zijnde mensen, dan wanneer je buiten het centrum een restaurant gaat openen. Je kunt contact opnemen met een makelaar in de buurt die je helpt zoeken naar een restaurant, maar je kunt natuurlijk ook zelf het heft in handen nemen en op zoek gaan naar een restaurant dat ter overname wordt aangeboden.