Tuinhuis kopen

U hebt een tuin maar mist nog iets, en misschien is een tuinhuis wel een fraaie invulling van een stukje tuin dat nu ongebruikt is.

 

 

Daarnaast biedt een tuinhuis ook nog eens extra ruimte, ruimte die in veel gevallen zeer welkom is. Een tuinhuis kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Denkt u hierbij aan hobbyruimte, opslagruimte voor fietsen en tuinmeubelen, speelruimte voor de kinderen en sauna.

Voorbereiding bij kopen tuinhuis


Wanneer u besloten heeft dat u een tuinhuis wilt, dan kan de zoektocht beginnen. Er is een groot aanbod aan tuinhuizen en u kunt kiezen uit vele modellen, materialen, maten en kwaliteiten. Welke keuze u maakt hangt onder meer af van uw budget, waarvoor u het tuinhuis wilt gaan gebruiken en uw persoonlijke smaak. In een tuinhuis dat gebruikt gaat worden als opslagruimte hoeft weinig daglicht binnen te komen, maar het mag binnen absoluut niet vochtig worden. Wanneer u overweegt een tuinhuis te nemen om het als hobbyruimte te gaan gebruiken, dan is het juist wel van belang dat er licht en verse lucht binnen kunnen komen. Ook zal het tuinhuis dan meer elektravoorzieningen moeten hebben en van binnen mooi afgewerkt moeten worden

Kiezen voor een stijl tuinhuis


Buiten het feit dat een tuinhuis van verschillende materialen en in verschillende maten verkrijgbaar is waaruit je een keuze moet maken, speelt ook de stijl van het tuinhuis een belangrijke rol. Het is het mooiste als u voor een tuinhuis kiest dat qua stijl goed past bij uw tuin en woning. Dit heeft te maken met de keuze voor bepaald materiaal en de vormgeving. Tuinhuizen worden ook gemaakt in diverse stijlen zoals:
Tuinhuizen in cottage stijl, geschikt als u van romantisch houdt en deze stijl bij uw huis past.
Kunststof tuinhuizen, komen strak over en zijn zeer geschikt als u liever geen onderhoud hebt.
Tuinhuis van glas, heel apart en modern met vaak een hoge designwaarde, maar past zeker niet bij ieder huis.
Ook de vorm van een tuinhuis bepaalt mede de stijl, een achtkantig houten tuinhuis met prieel komt heel anders over dan een houten tuinhuisje in blokhut stijl.

Aandachtspunten bij aankoop tuinhuis


Wanneer u van plan bent een tuinhuis te kopen, dan moet u met de volgende punten rekening houden:
Afhankelijk van een aantal aspecten zoals de grootte en de plaats waar het tuinhuis komt te staan, moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Informeer hier van tevoren over.
Het kan zijn dat er een echte fundering nodig is, houd hiermee rekening bij de bepaling van het budget en de uit te voeren werkzaamheden.
Zorg er ook voor dat uw tuinhuis voorzien wordt van goed hang- en sluitwerk. Zelfs wanneer u er alleen tuingereedschap in opbergt, kan een tuinhuis een aanlokkelijk doelwit voor eventuele dieven zijn.