Villa kopen Thailand

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Door de schitterende natuur, de vriendelijke bevolking en het aangename klimaat is het al jaren een zeer geliefd land in het Verre Oosten.

 

Steeds meer mensen willen zich er graag permanent of een deel van het jaar gaan vestigen. De uitzichten zijn er fantastisch en je hebt niets meer te maken met de koude winters die we in Nederland kennen. Hoe gaat het in zijn werk wanneer je een villa wilt gaan kopen in Thailand?

Een villa in Thailand


Als je er over denkt om een villa te gaan kopen in Thailand, dan is het zeker aan te raden om een goede makelaar of projectontwikkelaar te raadplegen. Zij zijn overal van op de hoogte en kunnen je helpen met het invullen en aanvragen van belangrijke documenten. Als je een villa in Thailand gaat kopen, dan is dat eigenlijk geen probleem. Alleen als je een stuk grond wilt kopen, dan kan dit voor de nodige problemen zorgen. Het is voor buitenlanders namelijk niet mogelijk om grond in Thailand te bezitten, maar je kunt de grond er wel leasen. Dit kan voor een periode van ongeveer 30 jaar en daarna zal alles weer verlengd moeten worden. De eenvoudigste manier om een villa te kopen in Thailand is door de grond lease optie. Je kunt ook een villa kopen zonder de grond waar de villa op staat te bezitten, maar dit gaat wel gepaard met enkele risico’s. De grond kan namelijk altijd aan iemand anders verkocht worden, ook al heb je de villa gekocht.

Het villa aanbod in Thailand


Er is in Thailand een ruim aanbod aan villa’s die te koop staan. Op het internet is een groot aantal websites te vinden waar dit aanbod te bekijken is. De koopprijzen in Thailand zijn in vergelijking met Nederland erg laag. Controleer wel altijd goed wat er bij de koopprijs is inbegrepen. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, elektriciteit en water. Niet alles wat misschien normaal lijkt is ook altijd standaard bij de koopprijs inbegrepen. Controleer daarom alles van te voren goed zodat je weet waar je aan toe bent. Belangrijk om te weten is ook de ligging van de villa, want met name in de drukke gebieden kan het verkeer nogal eens verstopt raken, waardoor woningen vaak moeilijker bereikbaar zijn.

Een villa van Winery Villa’s


Winery Villa’s is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van villa’s in Thailand. Zij bieden villa’s aan in de buurt van Pattaya. Er worden maar liefst 31 villa’s aangeboden die een eigen zwembad, een ruim terras en nog een plot van minimaal 600 m² hebben. Alle villa’s liggen in een mooie landelijke omgeving en deze villa’s zijn te koop vanaf € 98.000. De villa’s zijn zowel geschikt voor het permanent bewonen, als tweede woning en om weer te verhuren.