Boormachine kopen

Het klussen in en om het huis heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

 

 

 

Mede door de vele aandacht die het klussen krijgt op televisie in programma’s zoals In Holland staat een huis en Eigen huis en tuin, en door de klustips die bij iedere bouwmarkt tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn er steeds meer mensen die in hun vakantie of in het weekend kleine of grotere klussen in en om het huis zelf ter hand nemen. Het inschakelen van een vakman is mede gezien de daaraan verbonden kosten steeds minder in trek. Op de eerste hulpposten van de ziekenhuizen is het overigens ook duidelijk merkbaar dat de Nederlanders steeds meer zijn gaan klussen. Het gaat namelijk niet altijd goed, enerzijds omdat men zich zelf overschat, of de risico’s verkeerd inschat, en anderzijds omdat er nog steeds wordt gewerkt met ondeugdelijk gereedschap. Goed gereedschap is namelijk een must, en dat geldt ook voor de boormachine.

Verkooppunten en advies


Om een goede boormachine te kunnen kopen, moet u uiteraard enige kennis en informatie omtrent de op de Nederlandse markt verkrijgbare boormachines hebben. Een goede manier om enigszins geïnformeerd te raken, is het internet. Er zijn veel websites met informatie voorhanden, zowel voor wat betreft de technische informatie als gebruikerservaringen en prijsgegevens. Op deze manier kunt u al een eerste indruk opdoen, waarna u goed voorbereid een bouwmarkt kunt binnenstappen. Uiteraard is het tegenwoordig ook mogelijk om uw boormachine online te kopen.
Waar u uw boormachine ook koopt, bedenk wel dat u van een goede boormachine veel voordeel kunt hebben. Hij boort namelijk snel en nauwkeurig, heeft een lange levensduur, en dringt door in alle muursoorten. Bezuinig dus niet te veel op uw aankoop.

Soorten boormachines


Boormachines zijn in vele soorten en prijsklassen verkrijgbaar. Globaal gezien kunnen we ze in drie groepen onderverdelen:
Op de eerste plaats zijn dat de ‘gewone’ boormachines. Deze zijn relatief goedkoop, en vooral geschikt voor het boren van gaten in hout en metaal. Boren in harde materialen zoals steen, zal er over het algemeen niet mee kunnen.
De tweede groep zijn de zogenaamde klopboormachines. Voor de algemene toepassingen in en om het huis is deze groep boormachines zeer geschikt. De gemiddelde doe-het-zelver zal prima uit de voeten kunnen met deze machines. Deze machines hebben een klopmechanisme wat het mogelijk maakt om ook in steen te boren. Het klopmechanisme kan ook worden uitgeschakeld, zodat u eigenlijk twee apparaten in één heeft.
De laatste groep betreft de hamerboren. Deze boren kunnen in alle materialen boren, zelfs in hard beton. De boormachine baant zich moeiteloos door het hardste beton, iets wat met een klopboormachine of normale boormachine ondenkbaar is. Naast de standaard hamerboren zijn er ook de multihamers. Deze hebben een extra boorkop, maar beschikken ook over de normale boorstanden. Een multifunctionele machine voor de professionele klusser dus.
Laat u goed voorlichten als u een boormachine wilt kopen en zelf niet weet welke groep voor u het meest geschikt is. Ook kunt u uiteraard het internet raadplegen. Met de juiste keuze zult u lang plezier hebben van uw aankoop.