Motorkettingzaag kopen

Een motorkettingzaag wordt normaliter alleen maar gebruikt om wat grotere stukken hout te zagen. De motorkettingzaag is voorzien van een ketting met zaagtanden die om het zaagblad heen draait.

 

Voor een beter resultaat bij het zagen, moet regelmatig gekeken worden of de ketting nog scherp genoeg is. Kies bij voorkeur een model waarbij eenvoudig het zaagblad kan worden onderhouden. Een botte ketting werkt langzamer, veel onnauwkeuriger en vergroot de kans dat er onverhoopt eens iets mis zal gaan.

Soorten motorkettingzagen


Naast de grote krachtige modellen voor de professionals onder ons, zijn er ook de wat kleinere en eenvoudigere motorkettingzagen voor mensen die dit werk niet frequent doen. Maak echter niet de fout om een motorkettingzaag te kopen die achteraf het werk niet aankan waarvoor het is bedoeld. Koop wel een zaag die krachtig genoeg is voor het te leveren werk. Wilt u met uw kettingzaag zowel binnen als buiten aan de slag, dan wordt geadviseerd een goede motorkettingzaag te kopen van een betrouwbaar en professioneel merk.

Prijzen en modellen


Er is al een Güde motorkettingzaag type GAK 750 B verkrijgbaar voor maar 190 Euro. Deze motorkettingzaag heeft de beschikking over een zeer hoogwaardig zaagblad en is voorzien van een 2-takt benzinemotor. De tank heeft een inhoud van 0,6 liter en natuurlijk zit er ook een draagkoord bij. Maar wanneer u maar eenmalig een motorkettingzaag nodig heeft, dan is dit een dure aanschaf. Misschien kunt u er een lenen van een bekende en natuurlijk bestaat er behalve het kopen van een motorkettingzaag ook de mogelijkheid om er een te huren. En wat dacht u van een tweedehands motorkettingzaag, dat is echt stukken goedkoper maar de werking en staat van onderhoud moet u dan wel goed checken.

Veiligheidskleding dragen bij motorkettingzaag


Een ongeluk zit in een klein hoekje dus daarom is beschermende kleding ook erg belangrijk. Zorg er wel voor dat deze kleding goed past en dus niet uw bewegingsvrijheid belemmert. Denk aan de volgende beschermende kleding:
Een goedgekeurde zaagbroek.
Een helm voor bescherming gezicht en voor uw gehoor.
Goedgekeurde veiligheidsschoenen.
Handschoenen die een goede greep hebben.

Veilig werken met de motorkettingzaag


Wanneer u nooit met een motorkettingzaag heeft gewerkt, dan is het niet aan te bevelen een boom om te gaan zagen; laat dit over aan de professional. Een goede motorkettingzaag heeft normaliter enkele veiligheidsvoorzieningen zoals een terugslagbeveiliging, een rechterhandbeveiliging, een kettingrem en een kettingvanger. Daarnaast is het van belang dat u de zaag goed vasthoudt, met name om terugslag te voorkomen. Door de motorkettingzaag goed stevig vast te houden met de duim onder de draagbeugel is de kans op een terugslag al gering. Zaag niet met het uiteinde van het zaagblad en werk altijd met vol gas en niet op halve kracht. Zaag nooit boven uw schouders en het zagen dient zorgvuldig te gebeuren.