Schuurmachine kopen

Een schuurmachine is een elektrisch apparaat dat bijvoorbeeld hout glad kan maken, oude verfresten kan verwijderen en als voorbehandeling van materialen gebruikt kan worden. Schuurmachines heb je in diverse uitvoeringen.

 

Je hebt de kleine handschuurmachines waarbij de machine over het object wordt bewogen, maar ook de grotere vaste machines die bestemd zijn voor de grotere oppervlaktes. Er zijn ook verschillende soorten schuurmachines. Zo heb je onder meer:
Vlakschuurmachine. Deze machine heeft een vlakke zool waar een krachtige laag rubber of kunststof op zit. Hier overheen wordt een vel schuurpapier geklemd.
Bandschuurmachine. De bandschuurmachine bestaat uit twee rollen, waarvan er een door een elektromotor wordt aangedreven en hier wordt een schuurband over heen gespannen. Als het apparaat wordt aangezet, dan maakt deze de beweging van een rupsband.
Excentrische schuurmachine. Deze heeft een zool die cirkelvormig is en waar ook schuurpapier op gespannen kan worden.
Delta schuurmachine. Deze werkt hetzelfde als de vlakschuurmachine, maar is een stuk kleiner.
Schotelschuurmachine. De schuurschijf van dit apparaat heeft een cirkelvorm.

Mogelijkheden, maten en soort


Als je een schuurmachine gaat kopen, dan moet je een keuze maken voor de soort schuurmachine die je nodig hebt en daarbij zijn er dan ook nog eens verschillende maten en schuurmogelijkheden. Bedenk dus voordat je een schuurmachine gaat kopen goed waar je de schuurmachine voor nodig hebt. Belangrijk voor een schuurmachine is, dat je de juiste zoolafmeting en het juiste vermogen kiest. De zoolafmeting betreft de onderkant waar het schuurpapier overheen gespannen moet worden. Het vermogen bepaalt de kracht van de schuurmachine en hoe hoger het aantal Watt is, des te meer vermogen heeft de schuurmachine. Iedere schuurmachine kent een minimum en maximum snelheid en hoe hoger de snelheid, des te sneller je klaar bent.

Veiligheid van een schuurmachine


Een schuurmachine wordt meestal geleverd in een stevig koffer waarmee de schuurmachine veilig vervoerd kan worden. Zorg voor je eigen veiligheid en die van anderen, dat er altijd zorgvuldig met de schuurmachine wordt omgegaan en dat deze veilig wordt opgeborgen als het apparaat niet meer gebruikt wordt.

Verkooppunten van schuurmachines


In alle bouwmarkten is er een breed aanbod van schuurmachines. Heeft men niets naar je zin in het aanbod, dan kun je het beste naar een speciaalzaak gaan waar het aanbod vaak nog breder is, vooral wanneer het kwaliteitsproducten betreft. Ook kun je op het internet kijken bij aanbod van nieuwe en gebruikte schuurmachines.