Stoomstrijkijzer kopen

Wanneer je een nieuw strijkijzer gaat kopen, dan gaat je voorkeur misschien al direct uit naar een stoomstrijkijzer. Een stoomstrijkijzer werkt met behulp van een stoomgenerator.

 

 

Er komt stoom via gaatjes in de strijkzool naar buiten en dit maakt het strijken van bepaalde stoffen eenvoudiger. Deze methode wordt ook nog wel nagebootst door een wat vochtige doek op het te strijken wasgoed te leggen en deze wanneer nodig weer te bevochtigen met een plantensproeier. Stoomstrijkijzers worden meer verkocht dan de droogstrijkijzers die zonder stoom werken en ook erg populair zijn de stoomsystemen.

Kenmerken van het stoomsysteem


Stoomsystemen zijn als het ware stoomstrijkijzers met een groot waterreservoir. Door de hoge druk die wel tot 5 bar kan gaan, produceren deze systemen een zeer krachtige stoomstoot waardoor kreukels sneller en gemakkelijker verdwijnen. De meeste stoomsystemen hebben een variabele stoominstelling voor het bepalen van de juiste stoomhoeveelheid. Een stoomsysteem is ideaal voor grote hoeveelheden was.

Verkooppunten stoomstrijkijzer


Een stoomstrijkijzer kun je op heel wat plaatsen kopen, zoals in een elektronicawinkel of in een warenhuis of huishoudspeciaalzaak. Daarnaast is er ook nog een groot aanbod via internet. Zowel in winkels als via internet kun je voldoende begrijpelijke informatie over een stoomstrijkijzer krijgen, waardoor je een goede keuze kun maken.

Kooptips stoomstrijkijzer


Buiten het feit dat de strijkresultaten in feite het belangrijkste zijn, moet je op nog enkele aspecten letten wanneer je een stoomstrijkijzer gaat kopen.
Bij een stoomstrijkijzer met een doorzichtig reservoir voor het water, zie je op tijd wanneer het water op is.
Ook is een antikalk systeem aan te raden, want zo wordt het apparaat direct ontkalkt en krijg je hier verder geen problemen door. Kalkafzetting kan namelijk ervoor zorgen dat je stoomstrijkijzer een minder lange levensduur zal hebben. Je kunt zo langer gebruik maken van het stoomstrijkijzer.
Daarnaast is het bij een stoomstrijkijzer van belang dat er een oververhittingbeveiliging aanwezig is.

Prijs van een stoomstrijkijzer


Stoomstrijkijzers zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. De prijs is onder meer afhankelijk van het merk en de mogelijke functies die het stoomstrijkijzer heeft. Wanneer je een stoomstrijkijzer met een speciale zool kiest, een functie met automatische kalkverwijdering en indicatoren die allerlei zaken aan kunnen geven, dan betaal je uiteraard meer dan voor een vrij standaard stoomstrijkijzer.