Multimedia

Multimedia produkten vindt u op deze pagina met daarbij zeer veel onderwerpen met allerlei koop tips.

Windows, oftewel Microsoft Windows, betreft verschillende besturingssystemen van Microsoft voor op de computer. Zonder een besturingsprogramma heeft een computer geen functie.

 Een webcam is een leuke gadget om op de computer aan te sluiten en daardoor is het mogelijk om vrienden of familie, bijvoorbeeld in een ver land, live te zien op het beeldscherm.

 De videokaart is eigenlijk een grote printplaat die zich in het moederbord van de computer bevindt of die u in de hiervoor betreffende sleuf kunt steken.

 

 Een USB-stick met memory functie heeft de mogelijkheid om via de USB-poort van uw computer gegevens op te slaan, om deze daarna op een andere computer weer te kunnen gebruiken. De stick bezit een zogenaamd flashgeheugen dat voor de opslag zorgt.

 Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken en bijna iedereen beschikt wel over een gsm. Een gsm biedt ook vele voordelen, zoals het op ieder moment van de dag bereikbaar kunnen zijn en anderen kunnen bereiken.

 In nagenoeg ieder huishouden is wel een TV aanwezig en vaak staan er zelfs meerdere televisies in een woning, zoals in slaapkamer of keuken.

 

 Het toetsenbord van een computer wordt gebruikt voor de invoer van gegevens en het is heel simpel een bord met alle letters van het alfabet, cijfers en leestekens, en extra toetsen waarmee je allerlei functies in gang kunt zetten.

 Het tijdperk van de camera met fotorolletje lijkt voorgoed voorbij door de opkomst van de digitale fotografie.

 

 Het woord software staat in feite voor de verschillende computerprogramma’s. Hardware daarentegen bestaat uit de meer tastbare zaken, zoals randapparatuur waartoe een printer, het toetsenbord, een monitor maar ook een video of geluidskaart die in de computerkast zit, behoren.Een server is een fysieke computer waarop één of meerdere programma draaien welke diensten verlenen aan andere programma’s of computers.

 

 Als u over een computer beschikt, dan heeft u vaak ook diverse randapparatuur waarmee u kunt printen, bellen of scannen. Een scanner is een apparaat dat u kunt aansluiten op de computer.

 Als u een printer gaat kopen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten printers. Er zijn inkjetprinters, laserprinters, all-in-one printers, netwerkprinters en draagbare printers te koop.

 De spelcomputermarkt is de laatste jaren gigantisch gegroeid en het aantal verschillende game consoles ook. Zo heeft men de keuze uit de Nintendo game cube, De Wii, de Xbox en natuurlijk de Playstation.

 Als u voor een nieuwe tv gaat kijken, dan heeft u de keuze tussen een traditioneel toestel, een lcd tv of een plasma tv.

 

 PDA is de afkorting voor Personal Digital Assistent, een apparaatje dat ook wel een handheld wordt genoemd. Dit is een verzamelnaam voor de zogenaamde hand- en zakcomputers.

 

 De prijzen van notebooks zijn de laatste jaren sterk gedaald. Een notebook is dan ook steeds populairder geworden, en wordt ook steeds meer verkocht.

 

 In nagenoeg ieder gezin is tegenwoordig wel een computer aanwezig en in heel wat gevallen staat er zelfs meer dan een exemplaar.

 

 Steeds meer mensen willen een mp3 speler kopen en deze zijn de laatste jaren ook redelijk betaalbaar geworden. Een Mp3 speler is een apparaatje dat Mp3 muziekbestanden afspeelt. 

 Wie kent niet die ouderwetse beeldbuismonitoren van vroeger. Deze CRT monitoren, want zo heten ze, worden tegenwoordig nauwelijks nog verkocht.

 

 Er zijn zo ongelooflijk veel modellen mobiele telefoons verkrijgbaar, dat het heel gemakkelijk is er een te kopen, maar wel reuze moeilijk is om een keuze te maken.

 

 Wilt u dj worden? Dan is een mengpaneel voor u als, beginnende, dj echt een onmisbaar instrument. Een mengpaneel wordt ook wel een mixer genoemd.

 Als je een nieuwe tv gaat kopen, dan zal je merken dat de televisie met de traditionele beeldbuis haast niet meer in de winkel te koop is.

 

 Computers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Niet alleen bedrijven maken veel gebruik van computers, ook in nagenoeg alle huishoudens is de computer te vinden.

 Een kleurenprinter is een apparaat dat bestanden van de computer, scanner of andere apparatuur in kleur afdrukt op papier. Het resultaat is dan precies zoals je het op je beeldscherm ziet.

 

 Een GSM is bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving, zeker nu de GSM qua prijs voor nagenoeg iedereen beschikbaar is geworden. De GSM is praktisch, zeker voor onderweg.

 

 De aankoop van een Gamecube heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere spellen consoles. Er zijn zelfs enkele spellen die speciaal voor de Gamecube ontwikkeld zijn, zoals Zelda, Mario en Matroid.

 Sinds de introductie van de digitale camera in de jaren negentig van de vorige eeuw, is het aanbod aan camera’s gigantisch gegroeid. Was de digitale camera in de beginfase nog erg duur, tegenwoordig is het voor nagenoeg iedereen mogelijk er een te bezitten.Een dvd-schijf, een Digital Versatile Disc, is een optische schijf waarop allerlei gegevens zoals films, muziek en data kunnen worden opgeslagen.

 

 Het tijdperk van de analoge camera en de daarbij horende filmrolletjes lijkt definitief voorbij te zijn. Sinds de introductie van de eerste digitale camera in de jaren negentig, lijkt zijn opmars niet meer te stuiten en het aanbod is dan ook overweldigend.

 In heel veel Nederlandse huishoudens zijn inmiddels wel één of meerdere personal computers aanwezig, vaak simpelweg aangeduid met pc of computer.