Tv kopen

In nagenoeg ieder huishouden is wel een TV aanwezig en vaak staan er zelfs meerdere televisies in een woning, zoals in slaapkamer of keuken.

 

 

De eerste functie van de TV is natuurlijk het televisie kijken. Daarnaast wordt de TV ook als doorgiftescherm gebruikt bij het kijken van DVD’s, spelen van computerspellen en surfen op internet. Wanneer je een TV gaat kopen, dan heb je de keuze uit een enorm aanbod aan merken, modellen en zul je ook zien dat televisies van goedkoop tot duur verkrijgbaar zijn. In dit artikel kun je meer lezen over het kopen van een TV.

Soorten televisies


Een TV heb je tegenwoordig in verschillende soorten en het kiezen is er dan ook zeker niet gemakkelijker op geworden. Jaren geleden was er alleen de vraag of je een grote of een kleine TV wilde. In de laatste tien jaar hebben de LCD TV en de plasma TV een enorme opmars gemaakt. Dit zijn de nu welbekende platte TV’s die je zelfs aan de muur kunt bevestigen. De traditionele bakbeesten zijn met de komst van de platte schermen bijna uit de winkels verdwenen.

Een LCD TV


Een LCD TV is de meest verkochte platte TV die je zelfs aan de muur kunt hangen en wanneer je gebruik maakt van een draaiarm kun je vanuit iedere hoek van de kamer televisie kijken. LCD staat voor Liquid Crystal Display. De grote concurrent van de LCD TV is de Plasma TV. Al worden beide soorten TV vaak over een kam geschoren, tussen beide TV’s zijn nogal wat verschillen. Enkele van deze verschillen op een rijtje:
LCD heeft een helder beeld, maar Plasma biedt een meer realistisch beeld.
Een LCD TV is minder contrastrijk dan een Plasma TV.
Het beeld van een LCD TV is scherper dan dat van een Plasma TV.
Daar waar een LCD TV wel eens een na-ijleffect kan hebben, heeft een Plasma TV dit niet.
LCD televisies hebben een beelddiagonaal van 15 inch tot 70 inch, terwijl dit bij een Plasma TV tussen 37 inch en 103 inch ligt. Echter ontwikkelingen op dit gebied gaan snel.
Een LCD TV kan nogal gevoelig zijn voor slecht kabelsignaal, daar waar een Plasma TV hiervoor minder gevoelig is.
Een LCD TV is heel licht in gewicht, terwijl een vergelijkbare Plasma TV altijd zwaarder is.
Het energieverbruik van beide soorten TV is gelijkwaardig te noemen.

Keuze en prijs van een TV


Naast het feit dat je dus moet kiezen voor een LCD TV of een Plasma TV, moet je ook kiezen voor formaat, merk en specificaties en bepalen of je het allernieuwste model wilt met alle mogelijke geavanceerde snufjes. Waarbij je dan ook meteen weet, dat dit nieuwste model binnen een half jaar misschien al weer verouderd is. Door het enorme aanbod en de vele keuzes die je moet maken is het dus niet eenvoudig om een goede keuze te maken. Wanneer je echter je budget als uitgangspunt neemt en daarnaast het gewenste beeldformaat, dan zul je zien dat de keuze al heel wat eenvoudiger wordt. Vergelijk een aantal televisies die aan deze grove selectie voldoen en kijk ook wat de prijs van een bepaalde TV die je voorkeur heeft, elders bedraagt. Let ook op scherpe aanbiedingen van bepaalde modellen die plaats moeten maken voor nieuwe modellen. Zo kun je een goede en mooie TV kopen voor redelijk weinig geld.