Gamecube kopen

De aankoop van een Gamecube heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere spellen consoles. Er zijn zelfs enkele spellen die speciaal voor de Gamecube ontwikkeld zijn, zoals Zelda, Mario en Matroid.

 

Bovendien is de Gamecube de goedkoopste console die op dit moment in de winkels staat. De prijs ligt rond de €100 en daarmee is de Gamecube aanzienlijk goedkoper dan de Xbox of Playstation 2 en 3. Bij aankoop wordt standaard een scartadapter en compositiekabel meegeleverd. Als u een los te verkrijgen RGB kabel koopt, heeft u een nog mooier beeld. Een ander voordeel ten opzichte van andere consoles is, dat de Gamecube over de kortste laadtijd beschikt en tevens een draadloze controller heeft.

Spellen voor de Gamecube


De prijzen van nieuwe spellen liggen tussen de €50 en €60 maar bij buitenlandse online winkels zijn ze vaak goedkoper te verkrijgen. Prijzen van €45 zijn geen uitzondering. Op websites van gebruikte spullen zoals marktplaats of speurders, vindt men vaak mooie spellen voor een fractie van de nieuwprijs. Vaak worden in winkels ook titels die heel goed verkocht zijn, na een tijdje aangeboden voor prijzen tussen de €20 en €30.

Online gamen met de Gamecube


Als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, dan is het mogelijk online te gamen met de Gamecube. U dient te beschikken over een breedband internetverbinding, een breedband adapter of modem en een UTP kabel. Ook hebt u een abonnement nodig op PSO waarvan de eerste dertig dagen gratis zijn. Als u besluit spellen in het buitenland te kopen of te bestellen, denk hierbij aan Amerika en Japan, dan moet u wel zorgen dat u een bootdisc heeft. Deze zijn te koop voor ongeveer €20 en maken het mogelijk deze spellen te spelen.

Voordelen van een Gamecube


Wanneer u besluit een Gamecube te gaan kopen, dan heeft u ten opzichte van andere spelcomputers te maken met de volgende voordelen, maar helaas ook nadelen:
Goedkoper dan andere spelcomputers.
Kleiner dan andere spelcomputers.
Heeft de kortste laadtijd van alle spelcomputers.
Nadelig is dat de Gamecube een grote externe voeding heeft.
Er kunnen helaas geen dvd’s op afgespeeld worden.

Waar kan men een Gamecube kopen


Voor de aankoop van een Gamecube kunt u terecht bij zaken als Bart Smit of Intertoys, maar het is ook raadzaam op het internet naar een nieuwe of gebruikte Gamecube te zoeken. Dit kan vaak een aardige besparing opleveren, terwijl de betreffende Gamecube in zeer goede staat is. Controleer dit wel altijd!