Gsm kopen

Een GSM is bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving, zeker nu de GSM qua prijs voor nagenoeg iedereen beschikbaar is geworden. De GSM is praktisch, zeker voor onderweg.

 

 

Zo ook voor de kinderen, want als ze een lekke band hebben tijdens het naar school fietsen, kunnen ze u gemakkelijk even laten weten wat er aan de hand is. Ook voor ouderen is het natuurlijk handig, want stel er gebeurt iets onderweg tijdens het wandelen, dan kunnen ze ook snel iemand om hulp bellen. Er zijn echter ontzettend veel verschillende soorten GSM’s op de markt, zodat een keuze maken nogal moeilijk kan zijn. Sommige modellen hebben de meest uitgebreide mogelijkheden, zoals een complete muziekcollectie of een super hightech camera. Daarom is het ook belangrijk om voor uzelf te bedenken welke functies u nodig heeft op en aan uw telefoon.

GSM met abonnement of prepaid


Wanneer u een GSM gaat kopen, dan kunt u op de eerste plaats na gaan denken over of u een abonnement wilt, of dat u beter prepaid kunt aanschaffen. U kunt de GSM in combinatie kopen met een prepaid of abonnement, maar u kunt ook een los toestel kopen met een los prepaid simkaartje of een los abonnement. Het blijft voor veel mensen, zelfs na jaren GSM gebruik, nog steeds moeilijk om te bepalen wat voor hen voordeliger is.
Over het algemeen is voor mensen die maar heel weinig gebruik maken van hun GSM, zoals veel ouderen die hem alleen in noodzakelijke gevallen zullen gebruiken, een prepaid aan te raden.
Voor mensen die iedere dag veel bellen of sms’en, zoals de meeste jongeren of zakenlui, is een abonnement aan te raden. Dit is zo omdat de kosten per minuut lager zijn bij een prepaid. Bij een abonnement zijn de kosten per minuut dus over het algemeen lager, maar bent u wel gebonden aan een vast bedrag per maand dat betaald moet worden en waarbij een vast aantal te bellen minuten hoort. U kunt natuurlijk ook meer minuten bellen, maar dan betaalt u voor die extra minuten meestal ook meer per minuut.

Een GSM met simlock of simlockvrije GSM


De meeste GSM’s zijn niet simlockvrij; dit houdt in dat ze alleen maar simkaartjes accepteren van een bepaalde provider zoals Vodafone of KPN. Dit is meestal het geval wanneer u een telefoon koopt inclusief een abonnement of prepaid van deze provider. U kunt uw telefoon wel simlockvrij laten maken, maar dit kan over het algemeen pas na een periode van één jaar. Dan kunt u wel andere providers nemen in combinatie met de betreffende GSM.

Eigenschappen van een GSM


Een paar technische eigenschappen van de GSM zijn altijd van belang, zoals de stand-by tijd, gesprekstijd, hoe snel de telefoon oplaadt en bijvoorbeeld of u een camera wilt of niet. Met de stand-by tijd wordt de tijd bedoeld voordat de batterij leeg is, dus wanneer de GSM wel aanstaat maar niet actief gebruikt wordt. De gesprekstijd is de tijd waarmee men met een volle batterij kan bellen. Wanneer u echter uw oplader altijd bij de hand heeft is dit minder belangrijk, aangezien de meeste telefoons wel weer opgeladen zijn binnen enkele uren. Wanneer u graag een camera heeft op uw GSM, is het van belang om te kijken naar het aantal megapixels van de camera, want hoe hoger, hoe beter.