Lcd tv kopen

Als je een nieuwe tv gaat kopen, dan zal je merken dat de televisie met de traditionele beeldbuis haast niet meer in de winkel te koop is.

 

 

Tegenwoordig bestaat het aanbod uit lcd televisies en plasma televisies. Een lcd tv is een televisie die je ook als een schilderij aan de muur kunt hangen en hij is niet dieper dan circa 10 cm. Er zijn enkele specifieke dingen waar je op moet letten als je een lcd tv aan gaat schaffen en hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Formaat en kijkafstand bij een lcd tv

De lcd tv is te verkrijgen vanaf 37 cm beeld. Bij dit formaat kun je vanaf een afstand van ongeveer 1.50 meter kijken. Hoe groter het beeld, hoe verder de afstand die je in acht kunt en moet nemen om goed televisie te kunnen kijken. De maximale afstand bij een groot formaat lcd tv is ongeveer 4,5 meter, maar dan praten we dus over een lcd tv van 61 inch. Voordat je een lcd tv gaat kopen, kijk dan eerst goed waar je hem wil plaatsen.

Verbruik van energie


Je hoort vaak zeggen dat hoe groter het scherm is, hoe hoger het energieverbruik. Maar we vergeten vaak dat de grootste boosdoener op het gebied van energieverbruik de stand-by knop is. Als je een lcd tv koopt van 66 cm ofwel 26 inch, dan verbruikt deze per jaar ongeveer 32 euro aan energie. Dit zijn gegevens op basis van 4 uur gebruik van de televisie per dag. Je kunt een lcd tv optimaal instellen, maar dan zijn je kosten ook tot wel 30 % hoger per jaar. Optimaal instellen betekent trouwens dat je de tv op zijn felste instelling zet, zoals je in de winkels wel ziet om de klanten te lokken. Dit hoeft thuis natuurlijk niet omdat je thuis over het algemeen vooral ’s avonds televisie kijkt.

Voordelen en nadelen van een lcd tv


Zoals aan elk product zitten er voor en nadelen aan een lcd tv. Denk hierbij aan de volgende aspecten:
Een lcd tv is goedkoper dan een plasmatelevisie
Het beeld van een lcd tv is zeer scherp.
 En nog een voordeel de lcd tv is, dat deze prima is aan te sluiten om je computer.
Een zeer groot formaat, denk hierbij aan minimaal 60 inch, lcd tv is erg duur.
Bij snelle bewegingen kan het beeld slecht worden en kunnen er strepen komen.
Bij een minder goede kwaliteit van een lcd tv, zal je helaas vrij recht voor het beeld moeten zitten. Bij een goede lcd tv kun je bijna van geheel opzij televisie kijken.
Dode pixels zijn niet te repareren en ze zorgen ook voor kleine stipjes in beeld.

Een lcd tv kopen


Als je je goed hebt laten voorlichten over de lcd tv, dan kun je op basis van je wensen en je budget de voor jou meest geschikte keuze maken. Voor je hem gaat kopen is het misschien handig om ook eens op internet te kijken waar je hem het goedkoopst kunt kopen.