Mp3 speler kopen

Steeds meer mensen willen een mp3 speler kopen en deze zijn de laatste jaren ook redelijk betaalbaar geworden. Een Mp3 speler is een apparaatje dat Mp3 muziekbestanden afspeelt. 

 

Een goedkope standaard Mp3 speler kan al zo’n 100 nummers in het geheugen opslaan. De betere en grotere versies kunnen wel rond de 10.000 of meer Mp3 bestanden in het geheugen opslaan. U hebt overigens de keuze uit een enorm aanbod aan mp3 spelers in alle mogelijke prijsklassen.

Een mp3 speler


Een Mp3 speler is vrij eenvoudig in het gebruik. Via de computer kun je de bestanden naar de speler omzetten en deze worden in het geheugen van de speler opgeslagen en kunnen ook gewoon weer gewist worden. Zo kun je dus altijd over de laatste nummers beschikken en de muziek erop zetten die jij wilt. Door middel van een zoekfunctie kun je de gewenste nummers afspelen of je kunt ze gewoon door elkaar laten afspelen. Een Mp3 speler is compact en licht en je kunt deze dus eenvoudig meenemen. Je kunt het een beetje vergelijken met een portable cd speler of walkman die je jaren geleden ook al had, alleen is een Mp3 speler veel kleiner en compacter.

Specificaties van een mp3 speler


Belangrijk als je een Mp3 speler gaat kopen zijn onderstaande punten:
Geheugen. Hoe groter het geheugen hoe meer muziek erop kan. Een Mp3 speler met 40GB geheugen kan wel 10.000 liedjes opslaan. Je hebt dus altijd je hele muziekcollectie bij de hand. Tegenwoordig kun je een MP3 speler ook op de nieuwere stereo-installaties aansluiten. Zo kun je de bestanden die op de Mp3 speler staan gewoon via de stereo-installatie afspelen. Het geheugen van een Mp3 speler is er in een aantal uitvoeringen. Zo heb je het flashgeheugen, de micro harde schijf en de echte harde schijf. Op een goede harde schijf kunnen veel nummers en de capaciteit is dus hoog. Een geheugenkaartje is in verschillende uitvoeringen te krijgen. Op dit kaartje kun je ook nummers opslaan en het kaartje moet je dan in de Mp3 speler invoeren.
Gewicht. Een Mp3 speler is meestal zeer licht. Toch zijn er ook enkele zwaardere uitvoeringen, zoals die met een harde schijf. Als je de Mp3 speler veel gebruikt en vaak meeneemt, dan kun je het beste voor een zo licht mogelijke uitvoering kiezen die schokbestendig is.
Audiobestanden. Sommige Mp3 spelers spelen meerdere audio bestanden af. Naast Mp3 formaat is dit vaak nog WMA en ACC.
PC verbinding. Zorg dat er een goede verbinding met de PC is. Vaak is de verbinding gewoon via een USB kabel of via bluetooth.
Batterij. De batterij van een Mp3 speler is vrij kostbaar en het is dan ook zonde als je die vaak moet verwisselen. Zorg dus dat je een goede batterij kiest met een lange levensduur.
Afstandsbediening. Sommige Mp3 spelers hebben een afstandsbediening. Dit is vooral ideaal als je de speler aansluit op je stereo-installatie.
Bekijk van te voren goed wat er mogelijk is op het gebied van Mp3 spelers en laat je adviseren in de winkel. Let er op dat je persoonlijke wensen vervuld worden, maar sta er wel bij stil dat wanneer je een te geavanceerd exemplaar koopt, dat dit overdreven kan zijn en je ook veel meer betaalt.