Notebook kopen

De prijzen van notebooks zijn de laatste jaren sterk gedaald. Een notebook is dan ook steeds populairder geworden, en wordt ook steeds meer verkocht.

 

 

Ook kan een notebook qua prestatie steeds beter de concurrentie aan met de desktop computer. Een notebook heeft als voordeel dat je deze thuis kunt plaatsen en mee kunt nemen. Wanneer je van plan bent om een notebook te kopen, waar moet je dan zoal op letten?

Aandachtspunten bij keuze notebook


Als je een notebook gaat kopen, dan moet je aan enkele belangrijke punten aandacht besteden, zoals:
Geheugen. Het intern geheugen is zeer belangrijk. Hoe groter dit is, hoe beter en sneller het notebook alles kan verwerken. Een groot intern geheugen is dus zeker belangrijk als je vrij intensief met de notebook werkt.
Processor. De processor is het hart van de computer. De processor bepaalt vooral de prestaties van de notebook en ook de prijs is deels afhankelijk van het type processor. Als je een notebook gaat kopen, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan de soort processor die in de notebook is verwerkt.
Beeldscherm. De notebooks van tegenwoordig hebben vrijwel allemaal een TFT scherm. Je kunt kiezen uit een aantal formaten, waarbij 15,4 inch en 17 inch de meest gangbare maten zijn. Momenteel zijn echter ook de mini notebooks met een scherm van 7 tot 10 inch ook populair.
Capaciteit harde schijf. De capaciteit van de harde schijf varieert van 40 tot 500 GB. Afhankelijk van of je veel bestanden wilt opslaan, moet je voor een harde schijf met een groot geheugen kiezen.

Voordelen van een notebook


Een notebook heeft enkele voordelen ten opzichte van een desktop computer. Hier noemen we enkele van deze voordelen:
Mobiel gemak. Een notebook is eenvoudig neer te zetten en weer mee te nemen. Dit is vooral ideaal als je voor je werk een notebook moet gebruiken. Het enige wat je eigenlijk best vaak nodig hebt op de plek waar je gaat werken is stroom, want zelfs een opgeladen accu van een notebook gaat helaas niet lang mee.
De notebooks van tegenwoordig doen niet onder voor de standaard computers. De prestaties zijn nagenoeg hetzelfde en ook de kwaliteit van het beeld van de notebooks is sterk verbeterd.
De prijzen van een notebook zijn vergelijkbaar met die van een desktops.

Verkooppunten van een notebook


Een notebook kun je op diverse plaatsen kopen, zoals bij een computer speciaalzaak, electrozaak en warenhuis. Hier krijg je alle nodige informatie en kun je een keuze maken. Wil je eerst zelf rustig van alles lezen over de mogelijkheden die er zijn, dan kun je ook rondkijken op het internet. Je zult zien dat daar een enorm aanbod aan informatie over notebooks is en dat je er ook gerust een notebook kunt kopen.