Plasma tv kopen

Als u voor een nieuwe tv gaat kijken, dan heeft u de keuze tussen een traditioneel toestel, een lcd tv of een plasma tv.

 

 

Vroeger was de tv meestal een lelijk meubelstuk in de woonkamer, maar met de komst van de lcd en plasma tv is dit verleden tijd. De mooie platte vorm maakt een plasma televisie geschikt om net zoals een schilderij aan de muur te hangen. Hij neemt veel minder ruimte in dan de traditionele toestellen van vroeger en zijn opkomst is niet meer te stuiten. Vaak worden de plasma tv en lcd tv als gelijkwaardig gezien, maar er zijn enkele wezenlijke verschillen.

Voordelen van een plasma tv


De voordelen van een plasma tv ten opzichte van een lcd tv zijn de volgende:
De levensduur van een plasma toestel is langer. De helderheid is beraamd op ongeveer 30000 uur!
De lichtopbrengst bij een plasma tv is bijna 2 maal zo groot als bij een lcd tv.
De aanspreeksnelheid is beter. Dit wil zeggen de tijd die nodig is om een beeldpunt een bepaalde kleur te geven.
De kijkhoek is groter.
Het contrast is beter dan bij een lcd scherm.

Nadelen van een plasma tv


Er zitten twee nadelen aan een plasma tv ten opzichte van zijn lcd concurrent, namelijk;
Het stroomverbruik van een plasma tv is aanzienlijk hoger.
De kans op inbranden is hoger. Dit wil zeggen dat als men een beeld lang stilzet, dat dit na verloop van tijd vaag zichtbaar kan blijven op het scherm.

Tips bij het kopen van een plasma tv


Of een plasma tv uiteindelijk voor wat betreft het comfort van het kijken beter is dan een lcd tv, is eigenlijk niet te zeggen. Wanneer u er echter voor kiest om een plasma tv te gaan kopen en heeft bepaald welk formaat de tv moet hebben en naar een winkel gaat, laat u dan niet misleiden door de beeldkwaliteit van de tv in de winkel. De lichtomstandigheden zijn er vaak niet optimaal en thuis waar het meestal wat donkerder is kan de beeldkwaliteit beduidend beter zijn. Ook is de koop van een plasma tv afhankelijk van het budget dat u te besteden heeft. Ze zijn in verschillende maten, merken en prijsklassen te koop. Merken zijn in grote mate ook bepalend voor de prijs, maar dit wil niet zeggen dat een vrij onbekend merk altijd slechter is. Kijk daarom eerst op de website van de consumentenman of op kieskeurig en vergelijk hier prijzen van verschillende merken bij verschillende winkels en lees gebruikerservaringen van mensen die een plasma tv gekocht hebben. Vraag bij aankoop ook na of er een ophangset bij de plasma tv zit, want als u deze apart moet kopen maakt dit de aankoop een stuk duurder. Ze kosten namelijk vaak €200 of meer. Het kopen van een plasma tv via internet kan ook een aardige besparing opleveren, maar de service is over het algemeen wel minder dan wanneer u de televisie in een winkel koopt.