Toetsenbord kopen

Het toetsenbord van een computer wordt gebruikt voor de invoer van gegevens en het is heel simpel een bord met alle letters van het alfabet, cijfers en leestekens, en extra toetsen waarmee je allerlei functies in gang kunt zetten.

 

Er zijn vele verschillende toetsenborden, maar de eerste indeling die wel gemaakt kan worden is die in draadloos en bedraad. Een draadloos toetsen bord wordt vaak als comfortabeler ervaren omdat dit meer bewegingsvrijheid heeft en geeft. Daarnaast zijn er ook toetsenborden waarbij aan een ergonomische vormgeving is gedacht, toetsenborden waarbij aan het design is gedacht en toetsenborden die bijvoorbeeld speciaal voor gamers zijn ontwikkeld. In dit artikel kun je meer lezen over het kopen van een toetsenbord.

Bijzondere toetsenborden


Er zijn een aantal bijzondere toetsenborden die meer functies hebben dan standaard aanwezig is. Niet ieder toetsenbord heeft een apart numeriek gedeelte aan de zijkant, maar bevat alleen een rij met alle cijfers. Wanneer je veel met cijfers werkt, dan is een numeriek gedeelte wel heel prettig. Mensen die veel gamen kunnen ook een speciaal toetsenbord dat hiervoor ontwikkeld is kopen. De toetsen die veel gebruikt worden bij het gamen hebben een betere en ruimere plek, dus daardoor verliezen is niet meer nodig! In Nederland werken we met het QWERTY toetsenbord, dit is hier de standaard. Wanneer je anders gewend bent, dan moet je dus een bijzonder toetsenbord kopen.

Computer en toetsenbord


Bij een nieuwe computer zit meestal een standaard toetsenbord, dus een van de meest eenvoudige toetsenborden met kabel. Wanneer je hier niet tevreden mee bent, dan kun je altijd vragen of je tegen bijbetaling een beter toetsenbord kunt krijgen, zoals een ergonomisch gevormd toetsenbord of een draadloos toetsenbord. Overigens worden toetsenborden ook vaak in combinatie met een muis verkocht. Wanneer je de muis die in een dergelijk pakket zit, niet prettig vindt, dan kun je beter het toetsenbord en de muis apart kopen. Soms is een combinatie echter maar enkele euro’s duurder en dan is het wellicht slim om voor die enkele euro’s toch de combinatie te kopen, zodat je altijd een reservemuis hebt.

Verkooppunten toetsenbord


Een toetsenbord kun je kopen in een computerspeciaalzaak, electrozaak of warenhuis. In een speciaalzaak heb je veel meer keuze en kunnen ze je beter advies geven. Je kunt ook eens op het internet kijken, want ook daar vind je een enorm aanbod aan toetsenborden. De foto’s en beschrijving van een toetsenbord geven eigenlijk ook wel genoeg informatie om op basis hiervan een goede keuze te kunnen maken. Via internet kun je meestal ook direct een bestelling plaatsen en met een beetje geluk heb je zonder dat je de deur uit hoeft te gaan, de volgende dag al je nieuwe toetsenbord in huis.