Tweedehands gsm kopen

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken en bijna iedereen beschikt wel over een gsm. Een gsm biedt ook vele voordelen, zoals het op ieder moment van de dag bereikbaar kunnen zijn en anderen kunnen bereiken.

 

Vooral wanneer men op reis gaat of wanneer men zich ´s avonds op straat bevindt is het ideaal. Het biedt een stuk meer veiligheid wanneer je iemand kunt bereiken voor hulp of wanneer je gewoon even wilt laten weten waar je bent en hoe laat je weer thuis zult zijn. Gsm´s zijn er in alle soorten en maten, met functies als camera´s en videocamera´s en muziekspelers.

Soorten gsm


Afhankelijk van wat jij graag wilt doen met een gsm, kun je kiezen voor een bepaald model en daarmee ook voor een bepaalde prijsklasse. Maar helaas is het meestal zo dat wat je leuk vindt en graag wilt hebben, vaak net wat duurder uitvalt dan gedacht. Op zo´n moment kun je, wanneer je toch een gsm wilt met vele mogelijkheden, erover denken om een tweedehands gsm te gaan kopen. Een tweedehands gsm is tegenwoordig ook een gewild iets en daarom is het ook zo zonde als je bedenkt dat er ruim 6 miljoen in prima staat verkerende gsm´s in onze kasten en laden liggen, terwijl de vraag ernaar op dit moment gigantisch is! Gemiddeld brengt een tweedehands gsm nog 40 euro op, dit is voor de verkoper fijn, maar ook voor jou zelf als je zoekende bent naar een nieuwe tweedehands gsm.

Waarom een tweedehands gsm?


Met een losse gsm kun je een veel voordeliger abonnement aanschaffen. Echter, als je een nieuwe losse gsm koopt is deze qua prijs natuurlijk torenhoog als je het vergelijkt met het kopen van een gsm in combinatie met een abonnement. Dus als je een goed toestel tweedehands kunt kopen is dit natuurlijk ideaal. Je kunt dan je toestel heel voordelig aanschaffen, plus nog eens een heel voordelig abonnement erbij nemen, zoals een sim-only abonnement. Hierbij betaal je alleen voor de minuten die je belt en de sms’jes die je verstuurt, waarbij de kosten per belminuut ook nog eens heel laag zijn. Dat scheelt dus behoorlijk in de maandelijkse kosten. Het is echter zo dat veel mensen niet eens weten dat ze een abonnement zonder toestel kunnen nemen. Uit onderzoek blijkt ook dat 40% van de mensen met een abonnement elk jaar een nieuwe gsm krijgen c.q. nemen bij het vernieuwen of verlengen van hun abonnement. Hierdoor blijft het toestel van het oude abonnement vaak ergens in een lade achter.

Aandachtspunten tweedehands gsm


Er is een ontzettend grote markt voor tweedehands GSM’s, vooral omdat er zo vaak en zo snel weer nieuwere en geavanceerdere modellen op de markt komen en mensen hun pas gekochte gsm weer van de hand willen doen om een nieuwere te kunnen hebben. Via het internet is de meest gebruikelijke weg om een nieuwe tweedehands gsm te kopen, want hier kun je gemakkelijk zoeken op model, kleur, leeftijd en ook een belangrijk punt: de prijs.
Over het algemeen zijn nieuwere modellen met meer geavanceerde eigenschappen duurder dan verouderde modellen met minder technische snufjes.
Als je de gsm alleen maar wilt gebruiken voor noodgevallen, hoeft er bijvoorbeeld geen muziekspeler of camera op te zitten, dan hoeft hij als het ware alleen maar te kunnen bellen of te sms’en!
Verder is het aan te raden om niet zomaar bij iemand een gsm te kopen via het internet, voordat je de gsm eerst in het echt gezien hebt. Foto’s kunnen namelijk nogal bedriegen, want je weet zo bijvoorbeeld niet of de gsm nog wel werkelijk goed functioneert en of hij niet ernstig beschadigd is of iets dergelijks.