Usb stick kopen

Een USB-stick met memory functie heeft de mogelijkheid om via de USB-poort van uw computer gegevens op te slaan, om deze daarna op een andere computer weer te kunnen gebruiken. De stick bezit een zogenaamd flashgeheugen dat voor de opslag zorgt.

 

Hij heeft een bepaalde geheugencapaciteit en kan gebruikt worden voor opslag van foto’s, muziekbestanden, software bestanden of gewoon tekstbestanden Als u besluit tot het kopen van een USB-stick, dan kan dit om verschillende redenen zijn. Ze zijn in verschillende uitvoeringen en maten te koop en natuurlijk in diverse prijsklassen. De prijsklasse is voornamelijk afhankelijk van het merk USB-stick en de opslagcapaciteit ervan.

USB- stick uitvoeringen


De USB-stick is in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Zo zijn er kleine uitvoeringen die gewoon aan een sleutelbos hangen maar ook zijn er USB-sticks die in mp3 spelers zijn geïntegreerd. Bij deze laatste uitvoeringen is wel een batterij voor de voeding van de mp3 speler nodig, maar andere USB-sticks hebben weer geen voeding nodig. Voor mensen met een eigen bedrijf zijn er ook USB-sticks te koop met hun bedrijfslogo erop. Het wordt zo een leuk bruikbaar relatiegeschenk of visitekaartje.

Beveiliging van een USB-stick

Omdat de meeste USB-sticks vrij klein van formaat zijn, worden deze ook snel verloren of raken op een andere manier zoek. Er zijn USB-sticks die men door middel van een vingerafdruk kan beveiligen. Ook zijn er databeveiligingen mogelijk door een wachtwoord op te geven. U wilt immers niet dat bepaalde vertrouwelijke gegevens door iedereen te lezen zijn.

Een Lcd USB-stick


Deze USB-stick is nog vrij uniek omdat het hierbij mogelijk is een reclame opdruk te laten oplichten met behulp van kleine geïntegreerde zonnecellen in het omhulsel van de stick. Ook de link naar uw bedrijfswebsite kan erop geplaatst worden, wat het weer tot een origineel relatiegeschenk maakt. Deze speciale USB-sticks zijn natuurlijk wel iets duurder dan de gangbare uitvoeringen.

Voordelen van een USB-stick


Een groot voordeel van een USB-stick is dat u makkelijk gegevens, data, foto’s, mp3 bestanden en software kunt meenemen zonder dat dit eerst op een dvd of cd-rom gebrand hoeft te worden. Denk aan vakantiefoto’s die u aan vrienden wilt laten zien; u zet ze op de stick, steekt deze in hun computer en de diashow kan beginnen!

Opslagcapaciteit en prijs USB-stick


De opslagcapaciteit varieert van 64mb tot vele gigabites. Prijzen zijn vanaf €10 tot ongeveer €50 voor sticks met grotere opslagcapaciteit. Kijk maar eens bij Mediamarkt, Dixons of Alternate voor de beste aanbiedingen in USB-sticks.