Windows kopen

Windows, oftewel Microsoft Windows, betreft verschillende besturingssystemen van Microsoft voor op de computer. Zonder een besturingsprogramma heeft een computer geen functie.

 

Het programma werd in 1985 gelanceerd en is sinds de introductie van Windows 95 in 1995 het bekendste en meest gebruikte besturingsprogramma op de computermarkt. In 2004 werd Windows zelfs op negentig procent van de computers als besturingssysteem gebruikt. Microsoft Windows is een makkelijk en zeer goed besturingsprogramma, waar iedereen wel al eens een keer mee te maken heeft gehad.

Voordelen van Windows


Ten opzichte van andere besturingsprogramma’s, heeft Windows een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen zijn:
Windows is zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen de jeugd kan goed met Windows werken, ook ouderen mensen en kinderen kunnen gemakkelijk met Windows overweg.
Windows is zeer stabiel. Met de introductie van Microsoft Windows 2003 heeft Windows een veel stabieler en betrouwbaardere versie neergezet. Dit geldt ook voor de varianten van Windows die hierna op de markt zijn gekomen.
In tegenstelling tot andere besturingsprogramma’s is Windows altijd even snel. Het programma is binnen een paar seconden opgestart en afgesloten, en het openen van bepaalde programma’s op de computer gaat lekker snel.
Windows heeft een hele goede functionaliteit. Vrijwel alle programma’s en randapparatuur werken samen met Windows. Dit komt doordat Windows het belangrijkste en meest bekendste besturingssysteem is, wat erg belangrijk is voor bedrijven.

Nadelen van Windows


Zoals ieder product, heeft Windows naast zijn voordelen ook enkele nadelen. De nadelen van Windows zijn:
Windows is een besturingsprogramma wat erg veel geld kost. Naast het besturingsprogramma zelf, moet je ook nog aanvullende software kopen, zoals Office en een virusscanner. Je bent uiteindelijk dus veel meer geld kwijt dan alleen het kopen van het besturingssysteem.
Windows is een geheel gesloten systeem en verdient voornamelijk aan de licentie verkoop van hun software. Dit houdt in dat je geen eigenaar bent wanneer je Windows aanschaft. Je bent dus beperkt in het gebruik van de software en je mag het product niet aanpassen of verbeteren.
Het beheer van programma’s op je computer is zeer intensief omdat je van ieder programma apart moet bijhouden of er wel of geen update beschikbaar is.

Kosten Windows


Als je het besturingsprogramma Windows los in de winkel wil kopen, dan ben je makkelijk een paar honderd euro kwijt. Tegenwoordig krijg je vrijwel overal bij de aanschaf van een computer of een laptop het besturingsprogramma er standaard bij. Je krijgt het programma op een cd erbij en hoeft er dus niks voor te betalen. Heb je geen laptop of computer nodig, maar alleen het besturingsprogramma Windows, dan kun je beter op Marktplaats kijken of je deze goedkoop tweedehands kunt krijgen.