Fiets kopen

Fietsen zijn er in verschillende soorten en merken. Zo zijn er de stadsfiets, de mountainbike, de racefiets, de ligfiets en de elektrische fiets. Bekende merken zijn onder meer Batavus, Gazelle, Concorde en Giant.

 

Een fiets kun je in verschillende zaken kopen, zoals:
In een speciaalzaak. De keuze is daar zeer groot.
Halfords. Deze zaak verkoopt fietsen tegen concurrerende prijzen.
In warenhuizen of bouwmarkten. Hier worden fietsen tegen lage prijzen verkocht.
Internet. Een gemakkelijke manier van kopen.
Hieronder noemen we enkele voordelen en nadelen van deze verschillende verkooppunten.

Fietsen bij speciaalzaak en Halfords


Als je hier een fiets gaat kopen, dan zul je zien dat het aanbod groot en divers is. Ook zijn hier vaak een of meerdere servicebeurten bij de prijs inbegrepen. Als er dus iets aan je fiets mankeert, dan kun je deze gratis laten repareren. Daarnaast kun je bij speciaalzaken ook vaak je oude fiets vrij gunstig inruilen als je een nieuwe koopt.

Via internet een fiets aanschaffen


Als je een fiets gaat kopen via internet, dan zul je zien dat ook daar het aanbod enorm is. Een voordeel van kopen via internet is dat de prijzen vaak echt lager zijn dan in een gewone winkel. Een nadeel kan zijn dat de fiets die je koopt in een doos geleverd wordt, waarna je de fiets zelf in elkaar moet zien te zetten. Als je deze manier van kopen gebruikt, dan kun je tevens geen proefrit maken op de fiets en servicebeurten zijn normaliter niet inbegrepen.

Fietsen bij warenhuizen en bouwmarkten


In warenhuizen en bouwmarkten worden fietsen vaak goedkoop aangeboden. Het gaat hier dan wel meestal om oudere modellen of onbekendere merken. Een nadeel is dat als er iets aan de fiets mankeert, deze opgestuurd moet worden naar de firma waar deze van afkomstig is. Het kan dan dagen of zelfs weken duren voordat je de fiets weer in je bezit hebt.

Belangrijke aspecten bij kopen fiets


Bedenk van te voren goed waar je de fiets voor wilt gebruiken. Heb je hem maar af en toe eens nodig of wil je er langere afstanden mee gaan afleggen? Wil je een standaard fiets of liever een iets sportievere fiets? Ook zijn de prijzen van fietsen verschillend. Het beste kun je van te voren een budget vaststellen, want zo weet je ook meteen in welke prijsklasse je kunt kijken.