Golfballen kopen

Golfen is een sport die in de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Simpel gezegd is golf een balspel, waarbij een kleine harde bal met behulp van een golfclub vanaf de afslagplaats weggeslagen wordt in de richting van de zogenaamde hole.

 

Deze hole is een met een vlag gemarkeerde uitsparing in de grond. De afstand tussen afslagplaats en hole ligt meestal tussen de 100 en 560 meter, en elke hole heeft een vereist aantal slagen. Doel is om de golfbal in zo min mogelijk aantal slagen in de hole te doen belanden, maar vaak is er per hole ook een maximum aan het aantal slagen gesteld, om zo lange wachttijden voor spelers die volgen te voorkomen.

Uitrusting voor het golfen


Voor iedere sport heeft u een bepaalde uitrusting nodig, en bij golf is dat niet anders. Voor het golfspel heeft u als minimale uitrusting nodig:
Een aantal golfballen.
Golfclubs. Er bestaat een uitgebreid gamma van golfclubs, elke van verschillende lengte en geschikt voor bepaalde omstandigheden op de golfbaan.
Een tee. Dit is een houten of plastic pinnetje dat u in de grond kunt steken, hetgeen u alleen bij het begin van een hole gebruikt. U legt er dan namelijk uw bal op voor de afslag.
Een marker. Dit is een plastic of ijzeren rondje, wat u op de green moet plaatsen op de plek waar de golfbal lag, voor als u de golfbal tijdens het spel om wat voor een reden dan ook oppakt. U weet dan altijd waar u de bal moet terugplaatsen.
Een Pitch fork. Dit is een kleine vork, welke u dient te gebruiken om kuiltje in de green, dit is het gras van de golfbaan, te herstellen.
Een regelboekje.

Golfballen kopen


In Nederland zijn er van veel verschillende merken golfballen in de handel verkrijgbaar. Qua vorm, afmetingen en gewicht zijn golfballen aardig gestandaardiseerd, dus daarin zult u geen grote verschillen aantreffen. De verschillen zitten vooral in de hardheid van de bal, harde ballen kunt u iets verder slaan, en de afwerking van de buitenzijde van de bal. Het materiaal van de buitenlaag dat de cover wordt genoemd, draagt bij aan de snelheid en de spin van de bal. Golfballen kunnen voorzien zijn van een Balata laag, een Surlyn laag van synthetische kunststof of een ander type kunststof buitenlaag.
De ballen voorzien van de Balata laag geven meer spin en zijn vrij duur, en bovendien beschadigt de laag zeer snel.
De ballen voorzien van Surlyn of een ander kunststof buitenlaag zijn goedkoper, beschadigen minder snel, en geven de bal bovendien minder spin. Vooral beginnende golfers kunnen dan ook het beste de ballen met de Surlyn laag gebruiken.
Wilt u goedkoop uit zijn, dan is er ook nog de mogelijkheid om door de fabrikant afgekeurde ballen te kopen en ook zijn er aanbieders actief die tweedehands ballen verkopen. De golfsport is immers al duur genoeg en mocht u dan een aantal goedkope ballen kwijtraken doordat ze bijvoorbeeld in het water belanden, dan is dat geen ramp.