Golfclubs kopen

Golf is een spel dat steeds populairder wordt. Het voordeel van golf is dat je zowel mentaal als lichamelijk bezig bent met sporten.

 

 

Mentaal moeten creatieve oplossingen bedacht worden om de bal in de hole te krijgen, terwijl je lichamelijk bezig bent met techniek en uithoudingsvermogen. Maar hoofdzaak van golfen is voor veel mensen toch de mogelijkheid om een te zijn met de natuur, en in die omgeving een fairway te bedwingen met een simpel golfballetje en een set golfclubs. En vooral bij de aankoop van het laatste, een set golfclubs, komt soms meer kijken dan u in eerste instantie zou verwachten.

Eigenschappen van golfclubs


Het belangrijkste van uw gehele golfuitrusting zijn toch wel de golfclubs. Een totale set golfclubs is zeer persoonlijk, want clubs worden geleverd in vele verschillende modellen, maten en materialen. Om een goede swing te kunnen maken, is het van groot belang dat u de juiste maat clubs hebt. Laat de maat bij het kopen van uw golfclubs dan ook altijd goed opmeten. Een club bestaat doorgaans uit 3 onderdelen:
Grip – het bovenste deel van de golfclub waar de handen geplaatst worden. De grip kan gemaakt worden van vele materialen, waaronder natuurlijk leder, synthetisch leder, rubber of katoen draad.
Shaft – het middelste deel van de golfclub, waar de verbinding tussen grip en hoofd tot stand komt. De meeste shafts worden gemaakt van staal of graphite. Hoe langer de shaft, hoe groter de afstand die overbrugd kan worden.
Hoofd – het onderste deel van de golfclub waarmee de golfbal geraakt wordt. De meeste variatie in vormen en materialen is te vinden in het clubhoofd. Daarnaast bestaat elk clubhoofd uit een aantal onderdelen, namelijk het slagvak, teen en hiel, zool, groeven en sokkel.
Door gebruik van specifieke materialen kan het gewicht van de club bepaald worden en kan een bepaalde buigzaamheid aangebracht worden. De buigzaamheid van de golfclub is van belang, omdat die bij iedere golfer verschillend kan zijn. Als deze goed afgestemd is op de golfclub, zal hij extra kracht teweeg brengen tijdens de swing.

Golfclubs kopen


Zoals al eerder gezegd, is de keuze voor bepaalde golfclubs heel persoonlijk. Voor u overgaat tot aanschaf, is het van belang dat u eerst uw budget bepaalt. Aan de nieuwste materialen hangt altijd een hoger prijskaartje, maar wellicht kunt u ook al prima uit de voeten met de iets simpelere versies, waarbij u echt niet hoeft toe te leggen op de prijs/kwaliteit verhouding. Laat in een golfshop eerst eens uw eigen maten goed opmeten. Zij kunnen voor u bepalen welke maat golfclubs prima bij u passen, hoe het zit met de benodigde buigzaamheid en ze kunnen dit dan omzetten in de perfecte set golfclubs. Bij aankoop van een nieuwe set, of wellicht een losse driver of putter, zijn er vaak demo modellen aanwezig die u kunt proberen. Ook worden er vaak demo dagen gehouden bij de golfshops, waar de nieuwste modellen golfclubs tentoongesteld worden. Advies inwinnen is in de golfwereld heel normaal en in elke goed gesorteerde golfshop zullen ze u zeer behulpzaam zijn, zodat u met een gerust hart de benodigde en geschikte golfclubs kunt kopen!