Golfhandschoenen kopen

Golf is een sport die steeds meer in de spotlights komt, ook omdat meer en meer jongeren de sport gaan beoefenen. Je hebt voor deze sport wel een aantal dingen nodig om de sport goed te kunnen beoefenen, zoals golfclubs, een golftas en golfschoenen.

 

Er zijn echter ook speciale golfhandschoenen, welke niet per se vereist zijn, maar wel van pas kunnen komen tijdens het golfen. Overigens, de rechtshandige golfer draagt zijn golfhandschoen links, en de linkshandige golfer draagt zijn handschoen rechts.

Waarom golfhandschoenen?


Vooral voor mensen die blaargevoelig zijn, kunnen golfhandschoenen dé uitkomst zijn! Maar ook wanneer je snel last hebt van eelt of klamme handen, of wanneer de weersomstandigheden niet ideaal zijn of de grips van de golfclubs niet optimaal meer zijn, kunnen de golfhandschoenen uitkomst bieden.

Golfhandschoenen in diverse maten


Golfhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Omdat golf zo’n nauwkeurige sport is, is het van belang dat de handschoen perfect past en comfortabel zit. Wanneer je last hebt van veel transpiratie, is het verstandig om golfhandschoenen te kopen die gemaakt zijn van een ademend materiaal, waarbij het vocht dus van je huid naar buiten de handschoen gaat.

Soorten golfhandschoenen


Meestal worden golfhandschoenen gemaakt van Cabretta Leder of synthetisch leder; deze laatste worden ook wel de all-weather handschoenen genoemd.
Cabretta Lederen golfhandschoenen zijn zachter, soepeler en comfortabeler, maar ze slijten sneller en zodra ze vochtig worden, worden ze stug. Deze lederen golfhandschoen kan bij nat of vochtig weer minder goed gaan functioneren, de club kan dan gaan glijden.
Synthetisch lederen golfhandschoenen zijn minder zacht, maar ze zijn wel waterdicht en duurzamer. Deze all-weather handschoenen kunnen zoals de naam ook al zegt, bij elk weertype gebruikt worden.

Levensduur van de golfhandschoen


Golfhandschoenen kunnen vrij snel kapot gaan, vooral wanneer ze verkeerd gebruikt worden en dus niet alleen door slijtage. Vooral aan de onderkant van de muis aan de pinkzijde, gaat de golfhandschoen vaak kapot. Dit gebeurt vooral als men de club te laag vastpakt, waardoor dus de grip een drukplek veroorzaakt. Normaal gesproken moet het uiteinde van de grip minimaal 3 millimeter boven de linkerhand uitsteken. Wanneer je dus merkt dat je golfhandschoen altijd snel en op dezelfde plaats beschadigt, dan is het verstandig om de grip en de backswing te laten nakijken.

Kopen van golfhandschoenen


De golfhandschoenen zijn verkrijgbaar bij de betere sportzaken. Hier kun je je bovendien goed laten informeren en adviseren over de handschoenen. Je kunt ook naar een golfspeciaalzaak gaan; hier weet je zeker dat je slaagt en bovendien verkopen ze hier ook een of meer bekende golfmerken. Het is niet aan te raden om tweedehands golfhandschoenen te kopen, vooral omdat de kans dat de handschoen niet perfect past heel groot is en de golfhandschoenen, wanneer ze van leder zijn, al gevormd zijn naar iemand anders zijn hand.