Golfset kopen

Bij het horen van de term golfen, dan denken velen aan een sport die nagenoeg alleen door zakenmensen beoefend wordt. Hoe vaak hoor je namelijk niet dat de beste deals gesloten worden op de golfbaan.

 

Maar tegenwoordig kan iedereen golfen en golf is een snel groeiende sport en het aantal beoefenaars neemt explosief toe. Nederland is een van de grootste golflanden van Europa en op het moment zijn er 225.000 geregistreerde spelers. Als je ook de sport wil gaan beoefenen, dan is het misschien handig om eerst eens spullen van een vriend of kennis te lenen of misschien wel een dag te huren. Als het je goed bevalt en je wilt er mee verder, dan kun je je eigen golfset kopen.

Wat is golf


Golf is een sport die zowel mentaal als fysiek is. Golf betekent veel lopen, of je moet al kiezen voor een golfkar. En naast het vele lopen moet je ook soms heel creatief zijn. De bal ligt soms op een vreemde bijna onmogelijke plaats en je moet hem daar dan toch vandaan zien te krijgen. Je kunt om meerdere redenen gaan golfen. Bijvoorbeeld omdat je meer lichaamsbeweging wilt hebben, of omdat je het gewoon een heerlijke ontspannende sport vindt. Sommige mensen maken er ook hun werk van; zij worden professional in de golfsport en verdienen daar een aardige boterham mee. Maar het kan ook even lekker stoom afblazen na een drukke werkweek betekenen en voor weer anderen zijn het de sociale aspecten waardoor ze aan golf doen.

Kenmerken van de golfset


Een golfset bestaat uit maximaal14 clubs en die zijn weer onderverdeeld in drie Woods. Dat zijn een Driver, 3-wood en een 5-wood. Dan hebben we nog 9 ijzers, ijzer nummer 3-9, Pitching wedge en Sand wedge en als laatste hebben we een Putter. Daarnaast heb je natuurlijk ook een golftas nodig om je clubs in mee te nemen, want je wilt niet met alle golfclubs in je hand de golfbaan op gaan. Ook mag je de ballen en natuurlijk de Tees niet vergeten. De Tee gebruik je op het punt van de start, want met een Tee blijft je golfbal net iets boven het gras. Wat ook belangrijk is, is om golfhandschoenen te kopen, waardoor je blaren op je handen voorkomt. Op de meeste golfclubs heb je een Dress code en deze bestaat dan vaak uit een golfshirt of een poloshirt met een nette broek, sokken en golfschoenen. Voor de dames is het meestal een korte broek op knielengte of een broekrok.

Een golfset kopen


Als je dan zo ver bent om je eigen golfset aan te schaffen, is de vraag waar je hem gaat kopen. Het is verstandig als je dat in een van de betere sportzaken gaat doen. Je kunt daar eventueel ook deskundig advies krijgen van de verkoopmedewerker. Probeer als je die mogelijkheid hebt, ook om je golfset uit te proberen. Op die manier weet je wat het lekkerste in je hand ligt en waar je het lekkerste mee slaat. Een golfset kopen is een dure aangelegenheid. Laat je dus goed adviseren en koop een golfset die naar je gevoel het meest geschikt is. Ook zou je via het internet kunnen zoeken naar een tweedehands golfset, want je kunt hele mooie gebruikte golfsets vinden voor een leuke prijs. De mensen die de golfsport al beoefenen zullen beamen dat het een zeer verslavende en ontspannende sport is, dus geniet ervan!