Golftas kopen

Er wordt wel eens gezegd dat als je eenmaal de smaak van de golfsport te pakken hebt, dat je er dan ook aan verslaafd raakt. Het klinkt misschien raar, maar het is over het algemeen wel waar.

 

De golfsport is een sport die op het moment snel groeit. En als je er dan toch eenmaal aan begonnen bent en je vindt het een ideale sport, dan is het ook belangrijk dat je bent voorzien van goede spullen. En de clubs die je aanschaft voor het golfen, wil je natuurlijk ook weer netjes in een golftas meenemen. Maar welke golftas is nu het beste voor je clubs?

Soorten golftassen


De golftas heeft geen directe invloed op het resultaat van je golfspel. Wel zijn er twee factoren die bepalen welke tas het beste voor je is. De vraag is dan ook: hoeveel golfspullen neem je mee en ga je de tas zelf dragen of ga je een golfkar of een caddie meenemen? Er zijn drie verschillende soorten golftassen waar uit je kunt kiezen.
Je hebt de Staff Bags of Tour Bags. Deze twee zijn de grootste golftassen. Ze zijn voorzien van diverse opbergvakken waarin je je hele golfuitrusting kwijt kunt. Ook is er voldoende ruimte om je 14 golfclubs in op te bergen. De Tour Bags worden meestal gebruikt door professionele golfers. Deze personen dragen dan ook zelf de Tour Bags niet; dat doet een caddie. De goede Tour Bags zijn gemaakt van een duurzaam materiaal of leder.
Dan hebben we de Cart Bags en de Trolley Tassen. De Cart Bag is wel iets kleiner dan de Tour Bag, maar toch is deze te groot en lomp om zelf te gaan dragen en daarom wordt deze ook vaak gedragen door een caddie. De Trolley Tassen dragen deze naam, omdat deze tas speciaal gemaakt is voor de golfbaan. Hij beschikt over minder opbergruimte en hij is ook van lichter materiaal gemaakt. De reden daarvan is dat hij dan makkelijker mee gedragen kan worden. Maar misschien vind je deze ook nog te zwaar. Er zijn ook nog lichtere tassen te koop die nog makkelijker over de golfbaan te dragen zijn.
Als laatste hebben we nog de reis- of draagtassen. Deze tassen zijn gemaakt van plastic, nylon of een ander soort licht materiaal en dit zijn de kleinste golftassen. De reistas is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor de basisuitrusting. Je kunt je golfclubs er in kwijt en dan nog enkele balletjes of wat andere accessoires. Als je de voorkeur er aan geeft om zelf je tas te dragen, kun je het beste de Carry Bags nemen. Deze tas heeft afstelmogelijkheden om hem in het gebruik makkelijker te maken en sommige hebben zelfs een dubbele draagband en deze zou je dan als rugzak kunnen dragen. Ze zijn er ook speciaal voor kinderen.

Een golftas kopen


Wanneer je weet welke soorten tassen er te koop zijn en je de richtlijnen kent, is het ook makkelijker om een golftas aan te schaffen. Je zou hiervoor naar een van de betere sportzaken kunnen gaan. Daar zullen ze je met raad en daad bij kunnen staan bij het maken van een keuze, en je zult dan ook zeker met de juiste golftas thuis komen. Maar je kunt er ook voor kiezen om via het internet een golftas te kopen. Via de zoekmachine zul je diverse webshops vinden waar je een golftas kunt kopen en ook daar vind je vaak de informatie die je nodig hebt. Als je een nieuwe golftas te duur vindt, dan heb je ook de mogelijkheid om een tweedehandse golftas te kopen. Je ziet vaak advertenties in de krant staan, maar ook op het internet worden ze te koop aangeboden. Op deze manier kun je ook een goede en goedkope golftas kopen.