Hometrainer kopen

Tegenwoordig doen steeds meer mensen aan fitness. Men gaat naar de sportschool of doet het lekker thuis. Steeds meer mensen richten in huis een ruimte in, die als fitness ruimte wordt gebruikt.

 

Er worden dan apparaten geplaatst zoals een stepper, loopband, crosstrainer, gewichten en een hometrainer. De hometrainer is wellicht het meest gebruikte en bekendste fitnessapparaat voor thuisgebruik. De hometrainer wordt voornamelijk gebruikt om aan de conditie te werken en deze te verbeteren, maar ook om wat kilo’s af te vallen.

Eigenschappen van een hometrainer

Een hometrainer is een apparaat dat op een fiets lijkt. Je kunt er op fietsen maar je gaat niet vooruit, terwijl je wel je conditie verbetert. Een hometrainer is eenvoudig te plaatsen en heeft niet al te veel ruimte nodig. Dit apparaat is dan ook gemakkelijk thuis te gebruiken en je hoeft niet de deur uit om naar de sportschool te gaan en kunt zo dus lekker in je eigen omgeving trainen. Zelfs als je maar weinig ruimte hebt, dan kun je nog een hometrainer plaatsen. Bij een kleine beschikbare ruimte is het aan te raden om een hometrainer te kiezen die kan worden ingeklapt. Zo kan de hometrainer na gebruik eventueel worden opgeborgen.

Hoe werkt een hometrainer

Een hometrainer is voorzien van een vliegwiel, wat je kunt het vergelijken met een verzwaard wiel. De persoon die op de hometrainer zit brengt het wiel in beweging door middel van een ketting en een tandwiel, maar ook een V snaar wordt wel eens gebruikt. Deze veroorzaakt minder geluid tijdens het fietsen. Je hebt verschillende soorten hometrainers. Zo heb je de eenvoudige uitvoeringen waarop je alleen kunt fietsen, maar ook de uitgebreidere versies die bijvoorbeeld een beeldscherm of computer hebben. Hierop kun je zien hoe snel je fietst, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je verbruikt. Deze hometrainers werken ook met programma’s die je zelf in kunt stellen. Zo kun je de zwaarte ofwel de weerstand die je ondervindt tijdens het trappen instellen, alsmede de afstand die je wilt fietsen. Als de tijd of het aantal kilometers voorbij is, dan zal de computer dit aangeven. Zo kun je ook een trainingsprogramma volgen, dat je kunt aanpassen aan je vorderingen.

Een hometrainer kopen

Voor het kopen van een hometrainer kun je naar een fitnessspeciaalzaak gaan. Hier zijn ze overal van op de hoogte en ze kunnen je goed adviseren over wat voor jou de beste keus is. Zo vind je dus altijd een geschikte hometrainer die bij je past. Ook op het internet zul je veel hometrainers tegenkomen. Er zijn steeds meer winkels die actief zijn op het internet en hun producten daar verkopen. Het kopen via internet is vaak voordeliger dan het kopen in een standaard winkel. Op de websites kun je rustig de informatie doorlezen en daarna een keuze maken. Je kunt de hometrainer dan direct bestellen en enkele dagen later zal deze thuis bezorgd worden. Wil je niet veel geld uitgeven, maar toch een goede hometrainer, dan kun je ook zoeken naar een tweedehands model dat nog in goede staat is.