Jetski kopen

Iedereen weet dat je in Nederland niet de zekerheid hebt van een mooie, warme en zonnige zomer. Veel Nederlanders kiezen er daarom voor om in het buitenland op vakantie te gaan of om zelfs een tweede huis in een warm land te kopen.

Vakantiehuizen aan het water zijn erg geliefd, maar wat is nu een huis aan het water zonder een jetski in de tuin? Met een jetski kun je optimaal genieten van het water en het geeft een enorme kick. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen ervoor kiezen om een jetski te gaan kopen. Er zijn natuurlijk wel een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een jetski.

Wat is een jetski


Wat is nu eigenlijk een jetski? Simpel gezegd is een jetski een scooter waarmee je op het water kunt varen met hoge snelheden. Een ander woord voor een jetski is dan ook ‘waterscooter’. Omdat je met een jetski hoge snelheden kunt bereiken, is de scooter erg geliefd onder jongeren en bij mensen die van hoge snelheden houden. De meeste jetski’s zie je dan ook voornamelijk op meren en op de zee. Nederland heeft een kust van maar liefst 451 kilometer, dus plaats genoeg om met een jetski te gaan varen. Tijdens het varen met een jetski is het wel verstandig om een zwemvest aan te trekken, voor het geval er onverhoopt iets mis gaat.

Eerst een vaarbewijs, dan een jetski


Wat veel mensen niet weten is dat het in Nederland verplicht is een vaarbewijs te hebben om met een jetski het water op te gaan. Het type vaarbewijs dat nodig is, is het vaarbewijs 1. Je kunt een vaarbewijs halen vanaf de leeftijd van achttien jaar. In het buitenland is het niet verplicht om een vaarbewijs te hebben, een normaal rijbewijs en een minimale leeftijd van achttien jaar is daar al voldoende. Vooral in populaire vakantieplaatsen kunnen eenvoudig jetski’s gehuurd worden.

Een jetski kopen


Een jetski kopen is, als je tenminste voldoende te besteden hebt, vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal punten waarover nagedacht moet worden.
Ten eerste moet je een keuze maken uit de verschillende soorten jetski’s die te verkrijgen zijn. Er zijn jetski’s waar maar één persoon op kan varen, maar er zijn ook jetski’s waar je met twee personen op kunt zitten. Daarnaast moet je nog een keuze maken uit de verschillende merken, designs en kleuren.
Ten tweede moet je rekening houden met het vervoeren van de jetski. Een jetski past niet in de achterbak van een auto, maar heeft een eigen aanhanger nodig. Daarnaast is het verstandig een zeil te kopen waarmee je de jetski kunt afdekken tijdens het vervoeren, om beschadigingen te voorkomen.
Ten derde moet je nog bepalen hoeveel geld je maximaal kunt uitgeven aan een jetski. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe jetski te kopen, maar je kunt ook minder geld uitgeven en kiezen voor een tweedehands jetski. Het aanbod aan tweedehands jetski’s is groot.

Jetskiclubs


Na de aanschaf van een jetski kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij een jetskiclub. Er is zelfs een strijd om het Nederlandse Kampioenschap jetski. Bij dit soort bijeenkomsten leer je genoeg andere mensen kennen die zelf ook een jetski hebben en die je misschien ook nog het één en ander kunnen leren. Daarnaast is het gewoon leuk om met anderen dezelfde passie te delen.