Racefiets kopen

Als u besluit om een racefiets te gaan kopen, dan kan dit om verschillende redenen zijn. Het is sportief want u krijgt goede beweging, vanuit het milieustandpunt is het een goede keuze en als laatste is het gezond en leuk om te fietsen.

 

Nu zijn er enkele aspecten waaraan u dient te denken als u een racefiets gaat kopen. De keuze in racefietsen is behoorlijk groot en ze zijn in tal van merken, maten, kleuren en uitvoeringen te verkrijgen.

Tips bij het kopen van een racefiets


Ga voor de aankoop van een goede racefiets niet de eerste de beste fietsenwinkel binnen, maar zoek een fietsenhandel die gespecialiseerd is in racefietsen. Deze kan u vaak beter informeren over de mogelijkheden en aanschaf hiervan. De maat van een racefiets en afstelling zijn erg belangrijk en bij een goede fietsenhandel zullen ze uw maten dan ook nauwkeurig opmeten om de juiste racefiets voor u te vinden. Vuistregel hierbij is dat de frame maat de binnenbeenlengte keer 0.66 moet zijn. Denk er goed aan dat u verschillende uren op de racefiets gaat doorbrengen en de houding dient daarom perfect te zijn zodat u geen last krijgt van bijvoorbeeld rugklachten na een lange rit. Daarom is het ook verstandig altijd een proefrit te maken op de fiets van uw keuze, zodat u de fiets dan beter kunt ervaren. Een racefiets kun je afmonteren met spullen van de merken Shimano of Campagnolo. Beide merken zijn goed, maar Shimano is meestal duurzamer en Campagnolo heeft meer design.

Accessoires voor een racefiets


Zodra u een geschikte racefiets heeft gekocht, dan zijn er nog enkele zaken die u nodig heeft. Denk aan kleding, schoenen en een helm.
De kleding wordt wel eens verwaarloosd, maar deze is erg belangrijk zeker als men denkt aan de aerodynamica, in het geval u voor hoge snelheden gaat. Voor deze zaken geldt ook dat u beter naar een gespecialiseerde fietsenwinkel kunt gaan voor de aanschaf ervan, omdat de keuze hier groter is en u professioneel advies krijgt bij uw keuze.
De helm is er voor uw eigen veiligheid en ze zijn tegenwoordig erg licht door toepassing van nieuwe materialen, zodat u zelfs na een tijdje fietsen de helm niet eens voelt zitten op uw hoofd. De prijzen zijn over het algemeen laag. Ook al fietst u zelf veilig, dan denk er toch aan dat automobilisten fietsers vaak over het hoofd zien en een ongeluk zo gebeurd is.
Ook dient u een paar goede fietsschoenen te kopen. Deze zijn ook in alle maten en kleuren te koop en meestal van Italiaanse makelij. Let op een goede pasvorm en koop ze zeker niet te klein, omdat de voeten tijdens een lange rit dikker kunnen worden. Een knellende schoen tijdens een lange fietsrit is zeker niet prettig.
Zorg als laatste voor een goede fietspomp omdat de banden van een racefiets minimaal 7.5 bar druk moeten hebben.

Verkooppunten racefietsen


Voor de koop van een degelijke racefiets kunt u het beste terecht bij een fietsenspeciaalzaak. Stelt u echter niet al te hoge eisen aan de fiets, dan kunt u ook bij de plaatselijke fietsenwinkel of op internet terecht, waar u een ruim aanbod kunt vinden van racefietsen.