Sloep kopen

Er zijn mensen die graag een ochtend gaan vissen of gewoon even lekker over het water willen varen. Vooral in de zomermaanden zijn veel mensen in, op en rond het water te vinden.

 

De één gaat liever in het water zwemmen en de ander gaat liever op het water varen en genieten van de rust en de omgeving. In dit laatste geval heb je een bootje nodig. Er zijn verschillende soorten boten in allerlei maten te verkrijgen. Als je een eenvoudig bootje wil hebben waar je met een paar mensen in kunt zitten, dan kun je het kiezen voor een sloep. Omdat veel mensen niet weten wat ze zich precies bij een sloep moeten voorstellen, is het verstandig eerst te weten te komen wat nu precies een sloep is.

Wat is een sloep?


Een sloep is heel simpel gezegd een klein, eenvoudig bootje waarmee je over water kan varen. De sloep werd meestal op het dek van een groter schip meegevoerd, zodat men bijvoorbeeld in noodgevallen verder kon varen. In dat geval werd het een reddingssloep genoemd. Naast een reddingssloep zijn er nog vier andere vormen van een sloep op te noemen, namelijk de vissloep, de marinesloep, de staatsiesloep en de moderne sloep. Tegenwoordig zie je vrijwel alleen nog maar moderne sloepen. Deze worden voor de pleziervaart vaak nieuw ontworpen, vandaar de naam moderne sloep.

Een sloep kopen


Een goede sloep vinden is niet zo moeilijk, want er zijn genoeg nieuwe en tweedehands sloepen te verkrijgen. Wat ook leuk is, is om een tweedehands sloep te kopen en die naar eigen smaak op te knappen. Zo heb je een geheel eigentijdse sloep die niemand anders heeft. Er zijn genoeg manieren om een leuke en goede sloep te vinden. Het beste is natuurlijk als je eerst de verschillende soorten op internet of bij een watersportzaak gaat bekijken, zodat je al een keuze kunt maken voor een bepaalde sloep dien je graag wil hebben. Op internet zijn verschillende sites waar je een sloep kunt kopen. Vrijwel ieder watersportbedrijf heeft zijn eigen site en er zijn genoeg veilingsites waar particulieren hun sloep aanbieden. Voorbeelden van bedrijven die sloepen verkopen zijn Suydersee, Barbaros Boats en Zandbergen Watersport bv.

Sloepen bij Zandbergen Watersport bv


Zandbergen Watersport is een professionele full-service onderneming die gevestigd is in Friesland. Ongeveer tien jaar geleden is Zandbergen zelf sloepen gaan ontwerpen en ontwikkelen onder de naam Zarro. Tijdens de productie van een Zarro wordt goed gelet op comfort, uiterlijk, veiligheid en stabiliteit. Alle Zarro boten worden in Nederland in eigen beheer geproduceerd. Zandbergen Watersport heeft zes soorten Zarro sloepen aan te bieden, namelijk de Zarro Whaler 530, de Zarro Cruiser 28, de Zarro Excellent 650, de Zarro Vision 25Cabin, de Zarro Inter 21 en de Zarro Master 22WB. De goedkoopste sloep, de Zarro Whaler 530, kost ongeveer zevenduizend euro en de duurste sloep, de Zarro Cruiser 28, kost ongeveer honderd en zevenentwintigduizend euro. De prijzen van sloepen kunnen dus nogal verschillen. Naast sloepen biedt Zandbergen Watersport ook sport-, toer-, en consoleboten aan. Meer informatie over deze fabrikant van sloepen vind je op hun website.