Exclusief tuinhuis kopen

Als u een tuinhuis in uw tuin heeft staan wat aan vervanging toe is, of wanneer u uw droom om een tuinhuis in uw tuin te gaan plaatsen gaat realiseren, dan kunt u op zoek gaan naar het tuinhuis van uw dromen.

 

Er zijn vele soorten tuinhuisjes, van romantisch tot klassiek en van blokhutmodel tot exclusief. Wanneer u een exclusief model tuinhuis koopt wat ook nog eens perfect bij uw tuin en woning past, dan creëert u een prachtige sfeer en uitstraling.

Doel van het tuinhuis


Een heel belangrijke vraag bij uw keuze voor een bepaald tuinhuis is uiteraard waar u het tuinhuis voor gaat gebruiken. Het zou kunnen dienen als speelplek voor de kinderen, maar ook als opbergplek voor de tuinmeubelen. Misschien hebt u wel plaatsgebrek in huis en krijgt u zo wat extra ruimte. Ook als plek om een hobby uit te oefenen is een tuinhuis ideaal en zeker in dat geval kan het heel handig zijn om buiten de meestal standaard verlichting, ook extra elektriciteit aan te leggen in uw tuinhuis.

Keuze voor een exclusief tuinhuis


Er zijn vele soorten tuinhuizen te koop en afhankelijk van de grootte van uw tuin en uw smaak, kunt u onder andere kiezen uit:
Tuinhuis in cottage stijl of Engelse stijl, vooral geschikt als u van romantisch houdt en deze stijl bij uw huis past.
Tuinhuis van glas, dit is heel apart maar past zeker niet bij ieder huis en is niet geschikt als bergruimte.
Met een houten tuinhuis kan door het gebruikte materiaal nagenoeg iedere gewenste uitstraling gecreëerd worden.
Dan zijn er ook nog verschillende vormen tuinhuizen waaruit u kunt kiezen, zoals een achtkantig, rond, ovaal, zeskantig of het gewone vierkante of langwerpige model, al of niet voorzien van een luifel.

Voorbereiding op plaatsing exclusief tuinhuis


Er zijn aspecten waar u rekening mee moet houden, voordat u daadwerkelijk een tuinhuis gaat kopen.
Het kan namelijk zo zijn dat u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een tuinhuis. Dat ligt onder andere aan de gemeente waar u woont, maar ook aan het formaat van het tuinhuis en de plaats waar het komt te staan. Vraag ernaar bij uw gemeente, zodat u achteraf niet voor onplezierige verrassingen komt te staan.
Ook de fundering van een tuinhuis is heel belangrijk en of deze nodig is, is afhankelijk van de staat van de ondergrond en de grootte en het gewicht van het tuinhuis.
Als u in een huurhuis woont, dan zult u meestal eerst aan de verhuurder toestemming moeten vragen om een tuinhuis te mogen plaatsen.

Verkooppunten exclusief tuinhuis


Als u weet welk tuinhuis uw voorkeur heeft, dan kan de zoektocht naar uw exclusief tuinhuis beginnen. U kunt tuinhuizen kopen bij tuincentra, bouwmarkten maar ook bij speciaalzaken op het gebied van tuinhuizen en aanverwante producten. Wanneer u een exclusief tuinhuis wilt, dan zult u dit meestal alleen kunnen kopen bij een specialist op het gebied van tuinhuizen.